22 maj 2011

Vecka 38+5 - Färdknäppen.

För några dagar sedan så började jag att publicera naturliga sätt att sätta igång förlossningen här på bloggen och vad som förvånar mig, eller överraskar mig rättare sagt är att det är väldigt många som föreslår att man ska prova färdknäppen.

Du har tankar om hur du vill föda, du har packat väskan, det känns som om du skulle spricka om magen blev större och du går och väntar på de första värkarna. Och väntar. Och väntar en dag till. Har du hört begreppet äggsjuk höna? Nu förstår du vad det syftar på! Men oavsett hur gärna du vill få det överstökat och träffa den nya världsmedborgare, så kommer bebisen ut när den är redo och en del har mindre bråttom än andra. Om det har börjat pratas om igångsättning kanske du undrar om det finns sätt att skynda på förloppet. Varsågod, här har du några saker att pröva.
Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.
Referenser:
Babycenter. (2011). Gravid: Naturliga sätt att sätta igång förlossningen. Tillgänglig: [www dokument] 2011, maj, 11. URL http://se.babycenter.com/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/naturalbringonlabour/.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar