29 februari 2012

Lilltösen har fruktstund.

Idag har Lilltösen och Älsklingen haft fruktstund här hemma, en fruktstund som bestod av banan och att Lilltösen skulle få prova äta själv.



Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Tror bestämt att det var mer banan som kom utanför än vad det var som kom i munnen så vi får väl försöka med någonting annat som mättar om en liten stund.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

28 februari 2012

Hur håller man kärleken levande?

Idag har Vi varit till Barnavårdscentralen för att träffa en från Familjerådgivningen. Det låter väl betydligt värre än vad det var, det låter kanske som att det inte är så bra mellan mig och Älsklingen och att Vi därför valt att träffa Familjerådgivningen?

Dagens möte hade Barnavårdscentralen bokat in mer som ett informationsmöte för att Familjerådgivningen skulle få möjlighet att ge några god råd hur man Hur man håller kärleken levande och det var ett ganska lärorikt möte måste jag nog ändå säga, Vi fick möjlighet att prata om all tid som finns i vår vardag, just det här med att det är Föräldratid, Vi-tid och den som det kanske är allra minst av, Jag-tid.

Oavsett vad Vi väljer att kalla tiden för så är det ju en bristvara i vardagen oavsett hur man vänder och vrider på den känns det som. Men som Familjerådgivningen också sa så handlar det ju om att prioritera, men frågan är då hur det ska gå att prioritera när det finns alla dessa måsten som det inte går att välja bort?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

26 februari 2012

Pappamys.

Idag när jag och Lilltösen hade busat lite grann i soffan så lade hon sig mot min axel och myste, jag sjönk ned lite grann i soffan så att hon skulle ligga bekvämt och i och med det dröjde det inte alls många minuter innan hon hade somnat. Så himla mysigt när hon somnar med mig sådär, eller att hon sätter sig bredvid mig i soffan och lutar sig mot min mage och somnar, så himla mysigt.


Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Kändisväggen.

Idag har jag varit lite ego av mig och påbörjat en kändisvägg här i lägenheten med olika artiklar som handlar om mig och Lilltösen. Just nu är det väl kanske lite tomt med bara en artikel men det kommer att komma upp fler artiklar bara de närmaste veckorna och där ibland min förlossningsberättelse som kommer vara med i första numret av Vi Föräldrar - Första året.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Kanske är lite för mycket att göra en kändisvägg när man inte är någon kändis men jag tycker som sagt om att skriva och när något jag skrivit blir med i någon tidning så vill jag ju självklart visa upp det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

25 februari 2012

Lördagen är här och det är en trött Pappa också.

Idag var det en sådan där dag som jag kunde göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen men Lilltösen vaknade strax efter klockan fem och tyckte att det var dags att kliva upp.

Det har väl inte blivit så många timmars sömn den här veckan då Lilltösen har kommit in i en period då hon tycker att det är dags att kliva upp runt klockan fem. I måndags blev det klockan fem, tisdag lika så, i onsdags blev det halvsex, i torsdags blev det fem igen och igår blev det så tidigt som klockan fyra.

Foto: Malin Stensson.
Snart vet jag inte vad jag tar mig till, som det är nu så känns det ju nästan som att det inte är någon idé att överhuvudtaget gå och lägga sig, jag menar somna lagom till klockan tolv och sedan behöva gå upp och ge Lilltösen nappen några gånger under nattens gång för att sedan orka kliva upp klockan fem?

Om det hade varit fem timmar regelbunden sömn då men fem timmar oregelbunden sömn flera dagar i rad? Frågan är väl dock om det bara är att stå ut och hoppas att det ordnar till sig inom någon vecka? Om inte, ska man då låta henne sitta i sängen och skrika till klockan är sex och jag tycker att det är lagom tid att stiga upp?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

24 februari 2012

Gästblogga om föräldraledighet på Parenthood.

För drygt en vecka sedan fick jag en förfrågan om jag ville gästblogga på Parenthood Puzzle och om jag kunde skriva lite om föräldraledighet.
Jag har en färdig text om föräldraledighet som jag skickade in till PAPPA Magazine men det blev bara en del med. Så om det funkar kan du ju ta det du gillar från den (http://pappaslillatruls.blogspot.com/2012/01/min-artikel-i-det-nya-nummer-av-pappa.html).
Till svar fick jag att de inte visste att det fanns ett PAPPA Magazine men att de gärna använder min text. Den kommer vara med på www.parenthoodpuzzle.com under Blog. Använder den gärna redan nu på fredag den tjugofjärde februari.

Måste ju säga att det var lite som att åka snålskjuts eller vad man vill kalla det eftersom jag inte behövde skriva en ny text utan att de själva kunde välja ut vad de ville ha med av en artikel jag redan skrivit om det önskade ämnet.

Så egentligen kan man väl kanske inte kalla det för att gästblogga utan kanske mer för att ge tillåtelse för att citera mig? (det de valde att citera finns att läsa här).

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , .

23 februari 2012

Besök av Lilltösens farfar.

Idag har Lilltösens farfar varit och hälsat på en stund. Det är ju några veckor sedan Lilltösen träffade sin farfar senast så att hon var lite blyg till en början men när hon fått känna efter en stund så var det precis som om det var igår de träffades.



Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Nästa gång är det nog Vi som får försöka ta oss söderut och hälsa på släkt och vänner, det var några månader sedan sist så det kanske är på tiden?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

22 februari 2012

En stund på öppna förskolan.

Idag hade vi planerat att vi skulle gå upp på öppna förskolan en liten stund för att träffa andra föräldrar och barn. Planen var väl att vi skulle vara där lite tidigare den här gången och inte snubbla in precis i namnsången som vi gjorde förra gången.

Precis när vi skulle gå så fick vi dess värre avbryta påklädningen, strax därefter gjorde vi ett nytt försök och den här gången gick det bättre så att tre minuter innan namnsången började så ramlade vi in där.

Först trodde jag att vi hade kommit fel då det inte var några bekanta föräldrar eller barn, men vi hade kommit rätt och namnsången började precis då vi hade satt oss.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Den här gången var det en väninna där som jag inte har haft möjlighet att träffa sedan hon var i fjärde graviditetsmånaden så att det blev ett trevligt återseende.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

21 februari 2012

Förlovningsringarna.

Idag har Vi äntligen varit och hämta våra förlovningsringar, måste medge att det har känts lite halvkonstigt att vara förlovad utan att ha någon förlovningsring. Det är ju trots allt nästan två veckor sedan Vi bestämde oss för att förlova oss.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Kärlekshistorier.

Idag kom Älsklingen och frågade mig om jag inte kunde skriva en kärlekshistoria, hon menade på att det är jag som är den som har lättast att skriva av oss. Sagt och gjort så skrev jag ihop lite kort hur våra liv förändrades en kylig vinterdag för två år sedan (varför jag skulle skriva denna kärlekshistoria finns det att läsa mer om här).

Det var i mitten av januari tvåtusentio som allting började. Klockan var strax efter tre på eftermiddagen och jag satt i Härnösand på en av veckans alla föreläsningar. Jag satt längst bak i salen och två rader framför mig satt Hon. En jättesöt tjej med kort brunt hår, blågröna ögon och ett par svarta glasögon. Hon hade på sig ett vitt linne, en blå blus, ett par jeans och svarta stövlar.

Jag satt som helt i en annan värld, jag kunde nästan inte slita min blick ifrån Henne. Jag satt som förtrollad. Varje gång Hon vände sig mot mitt håll blev jag dock alldeles panikslagen: Tänk om hon såg att jag kollade på henne.

I början av februari, ganska precis en månad efter detta så skrev Hon till mig på en community. Jag trodde först att det var en dröm, och jag vet inte hur många gånger jag kollade igenom hennes fotografier som fanns upplagda på sidan innan jag förstod att det faktiskt var hon. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och ibland om ingenting, vi bytte telefonnummer och fortsatte prata med varandra över telefon för att några dagar senare komma överens om att vi skulle träffas.

Den tionde februari. Det var en onsdag. Idag skulle vi träffas. När klockan började närma sig tio och jag var halvvägs ner på centrum så ringer Hon: ”Nu är jag framme. Jag står bakom Pizzerian, mitt emot Konditoriet.” Det dröjde inte allt för länge innan jag också kommer dit, Hon stod där på trottoarkanten och såg ut som hon var vilse. Hon var så fin. Jag ville bara springa fram och ge henne en kram.

Väl hemma hos mig så visade jag Henne runt i lägenheten. Hon somnade i min soffa. Jag lade mig lite försiktigt bredvid Henne. När hon vaknade så kysstes vi. Vi kysstes. Jag blev förälskad.

Hon börjar hälsa på mig oftare och oftare, till en dag då Hon blir kvar. Vi bestämmer oss för att flytta ihop. Nio månader senare så gör vi ett graviditetstest som visar positivt. Vi skulle bli föräldrar. Och den tjugotredje maj tvåtusenelva så kommer till slut den dagen vi längtat efter i flera månader, vi blir föräldrar till världens underbaraste dotter.

Drygt nio månader efter det, och två år sedan vi träffades den där onsdagen så är vi nu förlovad sedan två veckor tillbaka och jag älskar henne lika mycket som jag alltid gjort.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström med hjälp av fjärr-utlösare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Förlossningsberättelsen i Vi Föräldrar.

Idag fick jag ett mejl från Karin Söderlund och redaktionen på tidningen "Vi föräldrar" igen angående att de ville ha med min förlossningsberättelse i en av deras tidningar.

Den här gången var det för att berätta att min förlossningsberättelse kommer vara en av dem som får vara med i första numret av deras specialtidningen Vi Föräldrar - Första året (mer om hur jag blev kontaktad för allra första gången och allt runt omkring finns att läsa här).

Den tjugonionde mars så kommer tidningen att finnas i butik så om du vill läsa en annorlunda förlossningsberättelse så rekommenderar jag tidningen varmt.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , .

20 februari 2012

Hur vill jag bli känd?

Hur vill jag bli känd? Hur vill jag att man ska komma ihåg mig? En sak är då säkert och det är att jag inte vill bli ihågkommen med någonting dåligt eller någonting som kan ge en negativ bild av mig.

Varför jag ställer mig denna fråga är för att det börjar bli väldigt många redaktörer för olika tidningar (som förknippas med graviditet eller barn) som vill intervjua mig till diverse olika artiklar till deras tidning.

Allt ihop började väl egentligen i och med min insändare i PAPPA Magazine (mer om den finns att läsa här) för efter den så har jag fått en hel del förfrågningar. Jag har bland annat blivit förfrågad av redaktören av Vi föräldrar om de fick ha med min förlossningsberättelse i deras nya tidning Första året, men det är faktiskt något som jag tackade Ja till så att den borde finnas med i nästa nummer av tidningen.

Jag har även blivit kontaktad av Parenthood Puzzle ännu en gång (mer om första gången finns att läsa här). Den här gången undrade de om jag ville gästblogga hos dem och om jag kunde skriva lite grann om föräldraledighet. Det tackade jag också Ja till så att det borde finnas att läsa på deras hemsida på fredag.

Men sedan var det ju det här med hur jag vill bli känd och hur jag vill att man ska komma ihåg mig. Jag fick nämligen en förfrågan av Vi föräldrar om jag även ville vara med i en intervju som handlade lite om att även vi pappor går upp i vikt under graviditeten men med en vinkling mot hur jag gjort för att bli av med gravidkilona.

Det tackade jag också Ja till. Men när jag svarat på alla frågor och skickat in den för granskning (om jag var på rätt spår) så kände jag att detta inte alls var någonting som jag ville skriva, jag ångrade att jag överhuvudtaget tackade Ja till intervjun. Jag vill inte bli ihågkommen som en Pappa som gick upp i vikt under graviditeten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

19 februari 2012

Blev en tidig kväll igår.

Det blev visst en tidigt kväll igår. Det var väl däremot inte riktigt så jag hade planerat. Jag råkade somna bredvid Lilltösen när jag skulle lägga henne (egentligen ingenting ovanligt så för det brukar jag göra men då brukar jag alltid vakna efter en stund).

När jag vaknade efter en stund av att Lilltösen var ledsen så var klockan halvfem och det var dags att kliva upp, Lilltösen och jag hade sovit oss igenom hela natten.

Jag som hade planerat för en helkväll i vardagsrumssoffan och så sover jag bort hela kvällen istället. Antar att det var för att jag behövde det men det känns väl lite trist att jag skulle råka sova bort hela kvällen, jag som hade sett fram emot en helkväll i vardagsrumssoffan.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

14 februari 2012

Alla hjärtans dag.

Idag fick jag sluta lite tidigare på skolan och vad passade väl då bättre än att fixa i ordning på hotellrummet, köpa en present till Älsklingen för att sedan gå och möta upp henne på tågstationen när hon kommer med bussen?

Väl framme på tågstationen så fick jag dess värre stå och vänta medan det dalade ner stora snöflingor från himlen, Älsklingens buss var försenad men efter femton minuter så rullade hennes buss äntligen in på tågstationen.

Gick gick fram till bussen och mötte upp henne precis när hon hade tagit sin väska och kom fram bakom bussen. Vi pussades och började sakta gå tillbaka mot hotell men på vägen så stannade vill till på en restaurang i närheten och köpte mat som vi sedan tog med upp till hotellrummet.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström med hjälp av fjärr-utlösare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

12 februari 2012

Åka kollektivt.

Idag har jag och Lilltösen åkt buss tillsammans (Älsklingen var också med men det var jag som fick sitta bredvid Lilltösen). Jag tycker att Lilltösen var jätteduktig under resans gång, det var väl lite protester det var det väl men ingenting som inte gick att lösa med lite Solskensfrukt med yoghurt.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

10 februari 2012

Två år tillsammans.

Idag har Älsklingen och jag varit tillsammans i två år. Det är väl ganska speciellt? Nog för att det kanske har varit lite upp och ned under de senaste månaderna men det blev lite av en nystart i och med att vi förlorade i princip allt vi ägde och hade.

För första gången på länge kunde vi glädjas åt att vi i alla fall hade varandra.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström med hjälp av fjärr-utlösare.
Idag frågade jag Älsklingen om hon ville förlova sig med mig. Till skillnad från hur man kanske ska göra så frågade jag Älsklingen om hon ville följa med och kolla på förlovningsringar. Vi hade ändå pratat om att vi skulle förlova oss sedan några veckor tillbaka och vad passar väl bättre än att göra det på vår två-årsdag?

Anledningen till att vi gick tillsammans och kollade på förlovningsringar var för att Älsklingen och jag har väldigt olika smak, så därför valde jag att ta med Älsklingen och det var nog en himla tur att jag gjorde det - Älsklingen provade nämligen varenda förlovningsring (och vigselring) som fanns i butiken säkert tre gånger, var ringen inte för smal så var den för bred, var den fin för henne så var motsvarande för feminin för mig (enligt henne) och sådär stod vi och provade ring efter ring i två timmar innan vi till slut lyckades enas om en förlovningsring, en Harmoni 91-4 i silver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Paket från PAPPA Magazine.

I början av månaden skickade jag ett meddelande till (redaktören och skribenten på PAPPA Magazine som jag haft kontakt med tidigare) för att fråga honom om det fanns någon möjlighet att köpa eller få nummer ett och två av PAPPA Magazine (eftersom att mina hade gått sönder i vattenskadan).

Han bad om min adress och idag kom det två paket med posten innehållandes nummer ett och två av PAPPA Magazine samt femton stycken kampanjlappar med ett abbonemangserbjudande som jag får ge till mina pappakompisar.


Läs även andra bloggares åsikter om , .

Förlossningsberättelsen i Vi Föräldrar.

I början av månaden hade jag mejlkontakt med Karin Söderlund och redaktionen på tidningen Vi föräldrar angående att de ville ha med min förlossningsberättelse i Vi Föräldrars tidning Första året (mer om det finns att läsa här). Hon var dock väldigt noga med att berätta att det slutliga beslutet låg hos hennes chef, så hon kunde inte lova något och bad därför att återkomma.

Idag tog Karin kontakt med mig på nytt för att berättade att hon fått okej från sin chef angående att lägga in en blänkare till Pappas lilla Truls i samband med att de lade in min förlossningsberättelse:
Jag tänkte att det kanske går att komplettera förlossningsberättelsen med något om hur du upplevde förlossningen också. Kommer du ihåg vad du kände eller tänkte, till exempel när värkarna blev tätare och intensivare, när Alices huvud började skymta, när hennes puls gick ner eller just när Alice fötts? Kan du skicka några bilder från förlossningsavdelningen och/eller BB? Gärna alla tre på bild, annars Alice och en av er föräldrar. Vänliga hälsningar, Karin Söderlund.
Jag måste nog läsa min förlossningsberättelse igen, för jag trodde jag hade skrivit om hur jag kände och hur jag tänkte men det kanske jag inte har? Minns jag något annorlunda nu mot för hur jag mindes det när jag skrev förlossningsberättelsen?

Hur som helst så gick det hela väldigt fort, så fort så jag väl egentligen inte riktigt förstod vad som var på gång. När värkarna blev tätare och intensivare? Blev dem det. Har jag skrivit det? Jag tycker att det kändes som att det först inte var några förlossningsvärkar alls för att bara några minuter senare kändes som att de kom för ofta istället. Något jag minns är i alla fall att jag aldrig förr har känt mig så maktlös, jag ville verkligen inget hellre än att Älsklingens värkar skulle försvinna.

För varje förlossningsvärk knep hon mig hårdare och hårdare kring nacken, så hårt att jag näst intill inte kunde andas. Men så avtog förlossningsvärken och så även hennes grepp runt min hals, och jag kunde ta ett djupt andetag.

Allt gick som sagt väldigt fort och det dröjde inte många minuter innan barnmorskan höjer på huvudet och säger att hon Lilltösens huvud börjar skymta och att hon ser en massa hår. Hår? Jag sliter mig från Älsklingens grepp för att kolla efter - Nu fanns det ingen återvändo. Nu var det slut på alla falska alarm och efter en stund hör jag barnmorskan säga, Andas, andas, på nästa värk kommer bebisen. Nu skulle jag äntligen bli Pappa.

Jag hör ett bebisskrik och sekunden efter när jag får se Lilltösen för allra första gången så kan jag inte hålla tillbaka, jag brister ut i gråt. Så himla vacker, den vackraste bebisen jag någonsin sett. Nu förstod jag vad jag saknat i mitt liv. Jag var världens lyckligaste PAPPA.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

8 februari 2012

Första gången Lilltösen är på öppna förskolan.

Idag kom vi äntligen iväg till den öppna förskolan som håller till på barnavårdscentralen.
Vet inte hur många månader vi har sagt att vi skulle ha varit dit men det har liksom inte blivit av, har det inte varit för att Lilltösen har varit jättetrött eller hungrig så har det kommit något annat i vägen.

Men idag kom vi då äntligen iväg och det var verkligen jättemysigt på den öppna förskolan och gissningsvis var vi väl kanske tio barn och lika många föräldrar. Dock inga andra pappor, vilket jag kan tycka var lite trist? Varför är det ofta så?

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Trots att det inte var några andra pappor där så tycker jag ändå att det var mysigt att få träffa andra mammor med barn så jag måste nog försöka planera in så att vi får några timmar ledigt på onsdagar så vi kan gå på öppna förskolan fler gånger.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Lilltösen har börjat stjärthasa.

Idag provade Lilltösen att stjärthasa för allra första gången. Hon tyckte nog däremot att det gick för långsam för hon gav upp nästan med det samma och fortsatte maghasa istället.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

6 februari 2012

Inflyttning?

Idag har vi bott i den nya lägenheten två veckor. Känns dock som att det var ännu längre sedan som vi flyttade in samtidigt som det känns som om det var igår som vi stormade in i lägenheten då det fortfarande är ett smärre kaos här.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
I onsdags så fick Älsklingen sin nya dator (en likadan som jag använder som blogg-dator) och i fredags så fick jag min nya TV men annars så är det sig likt här i nya lägenheten; Vi sover fortfarande på en lågpris luftmadrass som är en decimeter tjock och äter mat på ett risigt köksbord.

Men på torsdag verkar det som att vi kanske kommer få våra möbler om allt går som planerat så det är väl bara hålla tummarna för det. Att äntligen få sova i en riktig säng för första gången på nästan tre veckor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

4 februari 2012

Vem är hon lik?

Det är många som frågar vem Lilltösen är lik egentligen, och visst var det verkligen svårt att se det de första månaderna (jag brukade alltid svara brevbäraren om någon frågade) men nu börjar hon bli mer och mer lik Pappa för varje dag som går.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Vad händer med de nya bloggarna på Coola Pappor?

För snart fyra månader sedan så var det nära att jag ansökte som bloggskribent på Coola Pappor, jag valde däremot att backa ur. De hade nämligen satt upp diverse krav på de bloggare de sökte och ett av de kraven var att man som bloggare skulle vara tvungen att publicera minst ett inlägg om dagen och redan där föll det troligtvis för mig eftersom att jag inte kommer ha den möjligheten?

Men hur har det då gått för de pappor som fick chansen? Har de flesta av papporna levt upp till de krav som ställdes? Eller är det kanske så att de inte klarade pressen?

Av de papporna som fick chansen att börja blogga på Coola Pappor så är det ingen av dem som levt upp till det kravet som fick mig att backa ur, nämligen att publicera minst ett inlägg om dagen. Det var tre av dem som inte klarade pressen och det är sju av dem som inte ens har uppdaterat sin blogg under de senaste två veckorna.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström med fjärrutlösare.
Nu har jag väl inte ändrat mig angående mitt val att inte ansöka som bloggskribent på Coola Pappor - Jag trivs bra med att ha hand om administrationen av min blogg och inte ha några som helst krav på mig. Jag kan skriva när jag vill, hur långa inlägg jag vill och framför allt om vad jag vill.

Jag tycker det är lite trist att papporna som fick chansen att börja blogga på Coola Pappor inte tog vara på sin chans. Istället så är det nu sju bloggar som inte uppdateras speciellt ofta. Jag undrar just hur många pappor det var som fick ett tack för sin ansökan... men du är inte bland de tio papporna som kommer få möjlighet att blogga på Coola Pappor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

3 februari 2012

Min insändare i det nya numret av PAPPA Magazine.

Idag låg årets första nummer av PAPPA Magazine i brevlådan, en dag försenad på grund av eftersändning så jag var extra nyfiken när jag började bläddra i tidningen. På sidan hundratjugofem längst upp till vänster så fanns den.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Såg dock att det har blivit ett litet textfel i min insändare. I mitten av texten står det ersättning och i slutet av texten står det mjölkersättning, lite tråkigt men utöver det så känner jag mig nöjd med det som fick plats utav min ursprungliga text.

Den ursprungliga texten som jag skickade in till redaktionen finns att läsa här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Sovmorgon.

Idag blev det en så kallad ofrivillig sovmorgon. Lite typiskt att det var tvunget att ske just idag bara, enda dagen på hela veckan som vi hade någonting planerat.

Lilltösen har sedan några dagar tillbaka börjat sova hela nätterna (bortsett från de gånger hon vaknar av att hon tappat nappen) och sedan vakna någon gång mellan klockan sex och halvsju. Riktigt skönt att jag och Älsklingen har fått börja sova hela nätterna.

Men så blev det ju som sagt en ofrivillig sovmorgon idag. När vi vaknade av att Lilltösen gjorde sig hörd från spjälsängen så tänkte vi först att hon skulle få ligga och prata för sig själv ett tag (som hon brukar få göra) men när vi såg hur mycket klockan var så fanns det inte tid för det.

Klockan var halvåtta och vi hade ett möte inbokat klockan nio (och skulle vara tvungna att gå klockan kvart över åtta för att hinna) så det blev en lite stressig morgon för oss idag. Men vad gör väl egentligen det när vi fick sovmorgon?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

1 februari 2012

Förlossningsberättelsen i Vi föräldrar?

Idag har jag haft mejlkontakt med Karin Söderlund och redaktionen på tidning Vi föräldrar. Karin hade lagt ut följande statusuppdatering på Vi föräldrarsgrupp på Facebook: "Hur var din förlossning? Vill du vara med i Vi Föräldrars specialtidning Första året och berätta om den? Mejla några rader om den, samt en högupplöst bild på dig och ditt barn. Vi vill gärna intervjua pappor om förlossningen också."
Jag skulle vilja ha med er fina förlossningsberättelse i Vi Föräldrars tidning Första året (men det slutliga beslutet ligger hos min chef, så jag kan inte lova något ännu). Jag har läst din blogg som du länkade till. Om vi använder din text därifrån kommer jag att vara tvungen att korta ner den lite (det är trångt i tidningen). Har du någon bild på familjen från förlossningsavdelningen/BB som vi kan publicera i tidningen om det blir aktuellt? Med vänliga hälsningar, Karin Söderlund.
Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .