30 mars 2012

Shoppingresa med familjen.

Idag ska vi åka till en större stad och vi har väl planerat att vara framme tills de första butikerna öppnar så att vi ska hinna med att gå och kolla runt i alla butiker.

Vi blev en aning försenade, men vi lyckades ändå vara framme tills klockan var runt halvelva så vi blev inte allt för försenade eftersom butikerna öppnade klockan tio.

Foto: Malin Stensson.
Vi har dock aldrig varit i just den här staden tidigare så det återstår väl att se om vi överhuvudtaget hittar alla butiker som ska finnas. Det som lockar mig mest med att åka till en större stad är att jag ska hitta några nya kläder i alla fall så nu återstår det att se om vi överhuvudtaget kan hitta några klädbutiker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

29 mars 2012

Larschan Ekström på Coola Pappor.

I måndags frågade jag Martin Melin om han ville göra reklam för min blogg i sin blogg och idag när han skrev ett blogginlägg om Coola Pappors framtid så skrev han även en kort text om min blogg (mer om det finns att läsa här).

Foto: Malin Stensson.
Trevligt med reklam för bloggen och kanske får jag några nya bloggläsare tack vare rekommendationen i Martin Melins blogg (eftersom han har över tjugotusen bloggläsare varje vecka). De som hittade min blogg genom rekommendationen i hans blogg kan väl skriva en kommentar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Idag mår Lilltösen mycket bättre.

Det blev en sen kväll igår, tror jag låg och vred på mig tills klockan var strax efter ett. Klockan sex vaknade Lilltösen och ville kliva upp (som vanligt). Det var en trött Pappa som släpade sig ur säng kan jag lova men Vi smög (som vanligt) ut från sovrummet för att inte väcka Älsklingen.

Idag hade Lilltösen inte alls samma aptit som hon brukar ha på morgonen och hon åt bara halva sin portion med gröt (vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på hur de senaste dagarna har sett ut). Men man får väl kanske vara glad att hon fick i sig någonting över huvudtaget?

Hur som helst så ville Lilltösen gå och lägga sig nästan med det samma. Jag själv funderade mest på om hon fortfarande skulle ha problem med kräkningar (mer om det finns att läsa här).

Foto: Malin Stensson.
Igår sov ju Lilltösen större delen av dagen och däremellan så kräktes hon bara. Men idag har hon varit hur glad och busig som helst hela dagen lång och hon har ätit ganska bra måste jag nog ändå säga. Fortfarande inte någon vidare aptit på vällingen men det är väl på rätt väg i alla fall?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

28 mars 2012

Lilltösen har fortfarande problem med kräkningar Del 2.

Vi provade med flytande Alvedon (eftersom det var det vi hade hemma) men det resulterade ju i att hon kräktes så nu får vi väl avvakta till att de ringer upp igen.

När de från Sjukvårdsrådgivningen ringde upp så rekommenderade de oss att prova med Alvedon som införes i ändtarmen istället och att hon skulle återkomma ännu en gång innan läggdags för att höra hur det gått.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Klockan åtta ringde de från Sjukvårdsrådgivningen igen och då hade Älsklingen precis lyckats få i Lilltösen lite mat (som hon inte kräktes upp) så det kanske är på rätt väg nu då men vi kan fortfarande inte låta bli att vara oroliga för henne.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Lilltösen har fortfarande problem med kräkningar Del 1.

I onsdags började Lilltösen få problem med kräkningar och det höll i sig i tre dagar innan hon blev bättre (mer om det finns att läsa här). Igår började det dess värre igen men till skillnad från förra veckan så börjar hon kväljas i samband att hon får mat i form av barnmat eller gröt på en sked.

Hur som helst så ringde Älsklingen till Sjukvårdsrådgivningen nu på kvällningen och de i sin tur ringde till hälsocentralen här på orten och rådfrågade vad vi kan göra för någonting. Det enda doktorn kunde rekommendera var dess värre bara Alvedon och att de skulle återkomma för att höra hur det gått.

Foto: Malin Stensson.
Vi provade med flytande Alvedon (eftersom det var det vi hade hemma) men det resulterade ju i att hon kräktes så nu får vi väl avvakta till att de ringer upp igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Krönika på Daddy Living.

För några dagar sedan mejlade jag redaktören för Daddy Living och frågade om det fanns någon möjlighet att få synas på Daddy Living på något sätt, att jag kanske kunde få ha med någon text som sedan följs av en länk till bloggen eller någonting annat som att fler får upp ögonen för min pappa-blogg.

Jag fick svar på mitt mejl igår att jag kunde få ha med en krönika på Daddy Living men att det fanns ett krav och det var att krönikan skulle vara en helt ny text som ingen har läst förut. En krönika ämnad för Daddy Living.

Jag skickade ett svar till redaktören igår kväll att jag hade funderat lite grann och kommit på att jag skulle vilja skriva om "Barnets första ord, om det var det Mamma eller Pappa" men med en överraskning som jag dock inte kan avslöja ännu.

Redaktören för Daddy Living gillade min förslag och tyckte att jag skulle köra på det. Det är bara det att jag fortfarande är lite av ett frågetecken, nu vet jag vad jag ska skriva om men vad är egentligen en krönika?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Sommartid.

Igår väckte Lilltösen mig klockan sju, en timme senare än vad hon brukar. Jag tänkte först att hon äntligen hade börjat sova längre på morgonen, ändå tills det blev kväll och Lilltösen inte alls var trött när hon brukar vilja gå och lägga sig i vanliga fall. Klockan halvnio började hon äntligen bli trött, nästan två timmar senare än vanligt.

Det var inte bara väckning och läggning som blev en timme framskjutna igår, allt så som frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmat blev alla en timme framskjutna.

Jag förstod verkligen inte hur detta kunde komma sig med idag berättade Älsklingen att det kanske är för att vi har gått över till sommartid, men att Lilltösen inte har gjort det (än).

Så måste det ju vara? Det var ju egentligen väldigt självklart, bara att jag inte tänkte på det själv. Men då är frågan för min mobiltelefon ställde om sig automatiskt till sommartid men hur gör jag då för att ställa om Lilltösen för som det ser ut nu så har ju alla dessa rutiner blivit helt upp och ned.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

27 mars 2012

Den nya bilbarnstolen.

Idag har vi varit och hämtat Lilltösens nya bilbarnstol, en Britax Multi-Tech II (mer om bilbarnstolen finns att läsa här) ett blogginlägg som jag skrev i samband med att jag beställde den från Jollyroom.

Lilltösen fick bara provsitta bilbarnstolen nu på eftermiddagen men det blir väl en åktur imorgon för att se om hon trivs i den. Bilbarnstolen gjorde sig i alla fall väldigt bra i baksätet och den känns väldigt krocksäker om man jämför med babyskyddet som Lilltösen har haft tidigare (inte för att det egentligen var nå fel på det).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Att lära känna Larschan Ekström.

När det kommer till skriva om mig själv så finns det däremot ett hundratal andra saker som jag hellre skulle vilja göra, att skriva om mig själv kan vara det värsta jag vet och som jag dessutom har väldigt svårt för. Jag menar jag måste ju vara bland de tråkigaste personerna som finns? Vem vill egentligen läsa mina vardagshändelser?

För drygt två veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om hur mitt liv förändrades i februari tvåtusennio. Jag skrev hur jag hade varit med om någonting som gjorde att jag nu tre år senare är väldigt begränsad i min pappa-roll.

I blogginlägget (som finns att läsa här) tar jag däremot inte upp vad det egentligen var som hände i februari tvåtusennio och det har att göra med att jag inte tycker det passar på en pappablogg. Vad var det egentligen som hände i februari tvåtusennio?
Det var väl egentligen i februari tvåtusensju som allt började. Jag var jättetrött hela tiden. Det spelade ingen roll om jag sov fem eller femton timmar, jag var lika trött oavsett. Om jag gjorde någonting ansträngande i fem minuter så var jag tvungen att vila flera timmar efter det.

Jag fick en kallelse till ortens hälsocentral som i sin tur skickade mig vidare till närmaste sjukhus för att göra en ekokardiografi (ultraljud på hjärtat). Detta i sin tur ledde till ett läkarebesök som i sin tur ledde till en kallelse till röntgen på sjukhuset och sådär höll det på tills någon gång tvåtusenåtta då jag fick träffa en läkare på som konstaterade att jag hade ett medfött hjärtfel.

I början av februari tvåtusennio så åkte jag ned till Göteborg och och jag opererades dagen efter.
Foto: Nisse Ekström.
Jag skulle vara helt återställd inom två år men som det är nu så kan jag inte gå med Lilltösen mer än tre gånger fram och tillbaka i lägenheten innan jag måste ta det lugnt en stund, inte heller lyfta upp Lilltösen i luften i mer än några minuter innan jag måste ta det lugnt en stund.

Att jag inte kan gå med Lilltösen mer än tre gånger fram och tillbaka i lägenheten innan jag måste ta det lugnt (som jag skrev i mitt förra inlägg) är däremot inte på grund av att jag inte orkar utan för att jag ibland får sådan fruktansvärd smärta i bröstkorgen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen.
Den tjugonde februari fick jag kallelse för att göra en datortomografi på närmaste sjukhus, för att med det undersöka vad som kan tänks ligga bakom min smärta. Idag fick jag dock svar från min läkare att man inte ser några tecken till Artros eller glidningar mellan de tidigare opererade området och att man även såg helt normala förhållanden runt revbenen.
Frågan är nu vad jag kan göra för att bli fri denna fruktansvärda smärta som jag har i bröstkorgen, om det helt enkelt handlar om träning (som jag försöker göra) men att jag måste försöka träna lite oftare och mer regelbundet?

Läs även andra bloggares åsikter om , .

Förlossningsberättelsen i Vi Föräldrar.

Idag när vi var på affären och hämtade Lilltösens bilbarnstol så passade jag på att gå förbi tidningshyllan för att komma om det allra första numret av "Vi Föräldrars" nya tidning "Första året" fanns och det gjorde den.

Jag gjorde en så kallad gratis-läsning för att kolla vad som var med i tidningen och ganska precis mitt i tidningen så fanns den, min förlossningsberättelse och en bild på mig och Lilltösen när vi fortfarande var kvar på BB.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Den ursprungliga texten som jag skickade in till redaktionen finns att läsa här.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

26 mars 2012

Delat en tunnbrödsmörgås med Lilltösen.

Idag har Lilltösen och jag delat en tunnbrödsmörgås (ännu en gång). Det kanske låter en aning mer dramatiskt än vad det är, men det var någon gång kring julafton som Lilltösen fick smaka skinksmörgås av mig och hon praktisk taget älskade det.

Idag gjorde jag två tunnbrödsmörgåsar, en till mig och en till Lilltösen (i vanliga fall så bryter jag smakbitar från min egen tunnbrödsmörgås men jag ville se vad hon gjorde om hon fick en egen tunnbrödsmörgås).



Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

23 mars 2012

Barnfri ännu några dagar.

Idag klockan halvelva så kom ju äntligen Lilltösen hem igen efter att ha varit hos sin farmor i några dagar (mer om det finns att läsa här).

Hur som helst så hade Älsklingen planerat att åka hem till Lilltösens mormor och morfar någon dag framöver, någon dag framöver då tänkte jag att det skulle bli lagom till nästa helg eller så men det det blev ändrade planer.

Älsklingen och Lilltösen åkte hem till Lilltösens mormor och morfar redan idag på eftermiddagen. Jag fick i och för sig förfrågan om att följa med men jag valde att stanna hemma istället (eftersom att vi kanske kommer åka dit nästa helg ändå).

Åter igen är jag alltså barnfri några dagar och som vanligt (när jag är alldeles ensam hemma) så brukar jag ta den första eftermiddagen och kvällen till att bara göra saker som jag tycker är intressant, saker som jag kanske inte hinner med i vanliga fall eller som jag skulle vilja lägga mer tid på i vanliga fall.

Idag (eller ikväll kanske man ska säga då) så har jag skrivit några nya blogginlägg, gjort lite reklam för Vi Föräldrars nya tidning Första året som kommer finnas i butik nästa vecka (som min förlossningsberättelse kommer vara med i) samt att jag har skapat ett ny forumtråd på pappaforumet Småbarnsfarsa, Hur gör egentligen ensamstående föräldrar? (mer om den finns att läsa här).

Vad det blir resten av kvällen återstår att se men jag ska väl försöka att komma i säng ganska tidigt i alla fall men innan dess kanske jag skriver någon tänkvärd text som jag kan skicka in till någon tidning eller använda i bloggen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Stackars Lilltösen har fått problem med kräkningar.

Idag är det tredje dagen som Lilltösen har problem med kräkningar. Något som började efter att hon hade feber i onsdags. Nu är bara frågan om det är tänderna som är på väg? Vad jag har kunnat läsa mig till så verkar i alla fall feber och dålig i magen vara några återkommande problem när barnet får sina första tänder?

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Tio månader gammal.

Idag blir Lilltösen hela tio månader gammal och hon börjar verkligen bli stor. Idag blev jag ju till och med tvungen att använda två siffror för att skriva hur många månader hon blir idag. Nu står det verkligen inte på förrän hon fyller ett år.




Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Nu börjar vi nästan fundera på om det verkligen inte är tänder på gång. Hon hade lite feber i onsdags (som i och för sig gick över samma kväll). Sedan har hon varit väldigt trött och ledsen i flera dagar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Idag kom Lilltösen hem igen.

Idag kom Lilltösen hem igen och som jag har saknat henne. Det känns liksom så konstigt (eller vad man nu vill kalla det) att det är alldeles tyst i lägenheten och för att inte tala om att det inte är "någon" som väcker mig på morgonen.

Dagarna som Lilltösen har varit hos sin farmor verkar ha varit bra (i alla fall den första kvällen om man frågar hennes farmor). Den övriga tiden har väl varit sådär.


I onsdags kom Lilltösens farmor och hämtade henne strax efter klockan tre och Lilltösen var jätteglad. Hon protesterade ingenting när vi vinkade av henne och gick in igen. Resan gick bra och det var full fart på henne ända till klockan åtta på kvällen.

Att sova verkade däremot inte gå lika bra, hon vaknade en gång varje kvart av att hon hade tappat nappen och från klockan åtta till klockan tolv så fick Lilltösens farmor ge henne nappen ett flertal gånger. Klockan tolv blev hon jätteledsen och grät i en timme innan hon till sist tvärsomnade och sov hela natten igenom.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Igår vaknade Lilltösen klockan halvfem och var på toppenhumör. Åt en flaska välling med rask fart för att sedan ställa sig i fönstret (med sin farmor) och vinka till sin farbror när han skulle gå ned till busshållplatsen.

Lilltösen var väl däremot ganska trött hela dagen som det lät. Hon hade varit vaken drygt en timme, gråtit en timme och sedan somnat och sovit en halvtimme timme. Sedan började allt samman om igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

22 mars 2012

Första dagen som barnfri.

Idag vaknade jag klockan åtta efter drygt elva timmars oavbruten sömn, så när som på ett toalettbesök någon gång vid klockan tre inatt. Det kan man kalla sovmorgon.

Dagen har dock varit full av alla de måsten som stod på listan och det har varit fullt på schemat hela dagen. Vi var till och med så inne i det vi hålla på med att Vi glömde bort tiden och därmed missade att det var öppet hus på en annan förskola idag.

Nog för att det kanske har varit skönt, till och med riktigt skönt, att få vara barnfri en hel dag och att ha sovit oavbrutet en hel natt innan dess men det känns ju lite tråkigt att vi inte har kunnat hitta på någonting speciellt när vi för en gångs skull har varit barnfri samtidigt.

Kvällen blev precis som gårdagen mestadels lugn och vi försöka njuta av att vi är barnfria ännu en kväll. Det är väl tänkt att vi ska kolla på en 3D-film på min relativt nyinköpta TV och sedan försöka komma i säng relativt tidigt ikväll också.

Imorgon kommer Lilltösen hem. Har saknat henne massor. Det känns verkligen jättekonstigt att hon inte är här men att Älsklingen är här, det känns verkligen jättekonstigt. I vanliga fall så brukar ju Lilltösen vara tillsammans med Älsklingen och så är det jag som är ensam hemma i lägenheten och är barnfri, men nu är vi barnfria båda två och samtidigt dessutom.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Sökt jobb som reporter.

Igår berättade Älsklingen att hon hade hittat ett jobb som hon tyckte skulle passa mig, ett jobb som reporter på lokaltidningen. Kanske var det väl inte så tokigt tänkt av henne, för jag tycker ju verkligen om att skriva.

Så att idag har jag skickat iväg en jobbansökan så nu återstår det bara att vänta någon vecka för att se om de hör av sig eller inte, jag menar om det visade sig att det var ett smart drag eller ej att länka till bloggen i min jobbansökan.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström i en spegel.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Bilbarnstolen är äntligen beställd.

Idag slog vi slag i saken och beställde en bilbarnstol åt Lilltösen, det känns som att vi gått och funderat på det hur länge som helst men samtidigt så har vi ju mött en del motgångar så att det har väl sina förklaringar (mer om det finns att läsa här).

Jag visste väl egentligen sedan långt tillbaka vad jag ville ha för modell av bilbarnstol så för mig handlade det bara om att bestämma färg. Om jag ville ha svart, grå, röd, turkos, lila, grön, brun eller vad det nu var för olika färger. Vi valde en bilbarnstol av modellen Britax Multi-Tech II med komönster (mer om den finns att läsa här).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström när vi skulle åka hem från BB.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

21 mars 2012

Barnfri i några dagar.

Förra veckan frågade jag Lilltösens Farmor om hon hade lust att ha Lilltösen några dagar så att jag och Älsklingen kunde få möjlighet att vila upp oss men även för att hinna ta igen en del saker som vi inte har hunnit med de senaste veckorna.

Idag strax efter klockan halvfyra så blev vi barnfria (och vi kommer vara det ändå tills på fredag förmiddag). Lilltösen har som sagt fått följa med sin farmor hem.

Foto: Malin Stensson.
Kvällen kommer bli mestadels lugn och vi kommer väl egentligen bara försöka njuta av att vi är barnfria. Vi har väl inte planerat in allt för mycket utan vi ska som sagt försöka att bara ta det lugnt och troligtvis blir det en helkväll i vardagsrumssoffan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Paket från Coola Pappor.

Idag när jag kom hem så låg det ett stort paket och väntade utanför lägenhetsdörren. Ett paket från Martin Melin (eller Coola Pappor kanske man ska säga egentligen).

Det var i slutet av november som jag beställde en T-shirt från Coola Pappor men det blev dess värre en del förseningar så allt som allt så tog det nästan fyra månader. Som ursäkt för att det blev som det blev fick jag inte bara en utan två stycken T-shirts och ett signerat exemplar av boken Coola Pappor.

Foto: Malin Stensson.
Foto: Lars-Erik Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Öppet hus på förskolorna.

Den här veckan har förskolorna öppet hus och idag började vi dagen med att gå på öppna förskolan en stund innan vi åkte till en förskola som ligger några kilometer utanför själva orten vi bor på.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Det var väl egentligen inget fel på den förskolan, samtidigt så var det väl egentligen ingenting speciellt med den heller. Den var väl som vilket vanlig förskola som helst.

Tycker det är så svårt att välja förskola, man vill ju liksom ha det bästa dagiset (eller förskolan om man hellre säger det) men som det ser ut nu så är så många barn som ska skolas in så vi kanske får vara nöjd med den förskoleplats vi får.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

18 mars 2012

En promenad i vårvädret.

Idag har Lilltösen och jag varit på en promenad. Det känns verkligen att det är vår i luften och det är så skönt att vara ute. Lilltösen älskar verkligen att vara ute hon, även om jag kanske tycker att det är lite lämpligare väder för det nu. Hur som helst så satt hon och pratade från de att vi gick hemifrån tills det att vi kom hem igen.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
På vägen hem passade vi även på att köpa en "krya-på-dig-present" till Älsklingen (eftersom att hon har varit sängliggande större delen av helgen). Det blev väl ingen märkvärdig "krya-på-dig-present" egentligen, det blev en chokladask som det stod med kärlek på. Tänkte att det kanske kunde vara lite gulligt sådär.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Sovmorgon två dagar i rad.

Idag fick jag sova ända till klockan kvart över sex innan Lilltösen började protestera, nästan så att man kan kalla det för sovmorgon. Jag menar, Lilltösen har ju haft som rutin att kliva upp klockan fem.

Det känns skönt att inte behöva kliva upp klockan fem på morgonen och att få sova en timme till gör så mycket. Att kliva upp fem på morgonen är lite väl tidigt kan jag tycka, inte ens barnprogrammen har ju början så vad gör man då liksom?

Skulle dock inte förvåna mig om vi är tillbaks i våra gamla rutiner imorgon bara för att jag skriver hur skönt det är att få sova en timme till på morgonen. Men det skulle som sagt vara skönt om det fortsätter så här i några veckor eller månader framöver.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

17 mars 2012

Bilbarnstol.

I början av november så ramlade det ned en tidning från Jollyroom i brevlådan, Jollyroom tipsar om bilstolsköpet. Jag kollade igenom tidningen men en aning skeptisk var jag då det har varit en hel del problem vad gäller monteringen av vår nuvarande bilbarnstol i min bil.

Det blev däremot inte att Vi investerade i någon ny bilbarnstol i början av november. Jag blev nämligen erbjuden att få ta över en bilbarnstol om jag var intresserad. Det kunde väl inte bli bättre än så kände jag för det är fruktansvärt vad utgifter det är att vara småbarnsförälder. Bara som en bilbarnstol går ju på drygt tretusen kronor.

Hur som helst så visade det sig att det fattades bälten till den bilbarnstolen som jag kunde få ta över och när jag började leta runt utifall det skulle vara möjligt att köpa bälten så visade det sig att just den modellen av bilbarnstol var från femton kilo.

Så då var det bara börja kolla Jollyroom igen då för Lilltösen behöver en bilbarnsstol. Känns väl inte riktigt som att jag har råd med det just nu men den bilbarnstolen Lilltösen har nu börjar bli för liten (trots att den ska  räcka för ytterligare tre kilo).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström när Vi skulle åka hem från BB.
Med en riktig bilbarnstol så blir det däremot nya problem, bilbältet kommer att räcka till men då kommer jag eventuellt bli tvungen att skjuta fram passagerarstolen allt vad som överhuvudtaget är möjligt (mer om detta finns att läsa här).

Problemet är väl egentligen inget problem eftersom jag har läst en hel del och läst om andra med samma problem och på så vis kommit fram till en lösning på det hela. Det är bara den ekonomiska delen i det hela som ska ordnas också och just nu känns det väl inte riktigt som att jag har råd med det som sagt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Barnfilmer.

Igår kom jag på någonting som kan vara bra med att vara småbarnsförälder, det här med att kunna skylla på Lilltösen ibland. Det kan faktiskt vara rätt så skönt ibland. Idag kom jag däremot på att det faktiskt finns en sak till, i alla fall när det kommer till det här med att kunna skylla på Lilltösen. Det här med barnprogram.

Det är väl lite samma sak här som jag skrev tidigare (det finns att läsa här) att om man är singelkille på tjugo år eller sambokille på trettio år. Det är någonting som säger att man inte kan och i det här fallet menar jag då att kolla på barnfilm.

Men så är man helt plötsligt småbarnsförälder på tjugofem år och man sneglar lite grann på vad det går för filmer på bio de närmaste veckorna och ser att det är en barnfilm som verkar vara spännande, strax därefter upptäcker man att det dock är en uppföljare och att man inte har sett den första filmen.

Lilltösen skulle nog tycka om att se den första barnfilmen och med det sagt går man och hyr den första filmen och sätter sig i vardagsrumssoffan och kollar på den med henne. Råkar hon mot all förmodan somna innan filmen är slut så får man väl dra någon nödlögn om man skulle råka bli påkommen att kolla på barnfilm själv.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

16 mars 2012

Att kunna skylla på Lilltösen ibland.

Idag kom jag på någonting som kan vara bra med att vara småbarnsförälder, det här med att kunna skylla på Lilltösen ibland. Det kan faktiskt vara rätt så skönt ibland.

Tänk bara om man är så där fruktansvärt trött att man knappt vet vart man ska ta vägen, så trött att man utan tvivel skulle kunna lägga sig och vila några timmar. Man kollar på klockan och den är två på eftermiddagen. Då kan man ju inte sova, i alla fall inte om man är singelkille på tjugo år eller sambokille på trettio år. Det är någonting som säger att man inte kan lägga sig och vila den tiden på dygnet.

Men så är man helt plötsligt småbarnsförälder på tjugofem år. Man känner sig sådär trött att man knappt vet vart man ska ta vägen, men man kan ju inte lägga sig och vila den tiden på dygnet men så ser man att Lilltösen börjar bli lite trött. Hon behöver nog sova middag så man tar och lägger henne i sängen och lägger sig bredvid för att natta henne och sedan så råkar man somna där bredvid henne, det kan man.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Att avstå från föräldrapenningen.

För någon månad sedan så förlängde Älsklingen sin ansökan om föräldrapenning eftersom hon tidigare bara hade sökt för tvåtusenelva. Någon vecka därpå fick hon brev från att hon inte hade tillräckligt med föräldradagar kvar för att kunna ta ut föräldrapenning för hela den perioden hon hade ansökt.

Älsklingen och jag hade tillsammans kommit överens innan Lilltösen föddes att Älsklingen skulle ta ut föräldradagar och vara mammaledig (på riktigt) till och med augusti i år (ganska precis elva månade allt som allt), dess värre hade hon tydligen bara föräldradagar för att kunna vara föräldraledig till någon gång i mitten av april.

Detta har nu resulterat i att Vi fått hem en blankett från Försäkringskassan som handlar om att avstå från föräldrapenning, en blankett som det då är meningen att jag ska fylla i för att ge bort min föräldrapenning till Älsklingen.

Jag har inte tagit någon pappaledighet än så länge, inte ens de där tio dagarna kunde jag ta ut (av någon konstig anledning som jag däremot inte kommer ihåg) så det kanske skulle vara mysigt att vara pappaledig?

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ektröm.
Egentligen har det väl ingen betydelse om jag tar ut min föräldrapenning eller inte. Jag har faktiskt varit pappaledig mycket de senaste månaderna (även om jag inte haft föräldrapenning). Sammanlagt tror jag att jag har varit hemma i sex månader men jag har planer att vara pappaledig ytterligare fem eller sex månader.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

15 mars 2012

Kvällens nattning.

Ikväll är jag och Lilltösen hemma alldeles ensamma, Älsklingen kommer väl hem om någon timme. Det brukar aldrig vara några som helst problem med att lägga Lilltösen för kvällen, men ikväll har det bara varit problem (och än är kvällen inte över).

Vi gick och lade oss första gången vid halvsex och låg och sjöng Trollmor har lagt sina elva små troll ett bra tag innan jag till slut tog med mig Lilltösen och gick och satte mig i köket igen. Klockan kvart över sex gjorde vi ett nytt försök och efter att återigen ha sjungit Trollmor ett bra tag så somnade hon faktiskt men precis när jag ska kliva upp ur sängen så ringer telefonen och Lilltösen vaknar.

Pratar i telefon i drygt tio minuter innan jag lägger på för att göra ett tredje försök. Den här gången tar det faktiskt inte alls många minuter innan Lilltösen somnar i min famn men när jag ska lägga ned henne i hennes säng så vaknar hon. För fjärde gången lägger jag henne i min famn och hon somnar åter igen efter inte alls många minuter men den här gången lyckas jag lägga ned henne utan att hon vaknade.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Jag går och sätter mig vid datorn för att skriva på diverse pappaforum och prata med en annan (blivande) pappa. Jag sitter där i ensamheten och njuter av tystnaden när Lilltösen plötsligt vaknar igen (efter tjugo minuter) på grund av att hon har tappat nappen. I vanliga fall brukar hon somna om direkt hon får nappen men den här gången ställer hon sig upp i sängen och vägrar att lägga sig ned igen.

För femte gången lägger jag mig i sängen med henne i min famn och är alldeles tyst och bara tittar på henne men den här gången säger jag bara hur mycket jag tycker om henne men att vi måste försöka sova. och strax därefter så somnar hon om igen.

Jag går den här gången och sätter mig i vardagsrumssoffan för att varva ned lite grann. Jag sitter där i ensamheten och dricker en kopp kaffe och bara tar det lugnt men precis när det är som lugnast så vaknar Lilltösen ännu en gång.

För sjätte gången så lägger jag mig däremot inte med Lilltösen utan den här gången står jag bredvid hennes säng och sjunger "Trollmor" för tredje gången. Hon somnar om igen men den här gången hoppas jag att hon sover till Älsklingen kommer hem för kvällens nattning har tagit på krafterna. Ikväll var Lilltösen verkligen omöjlig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

14 mars 2012

Öppna förskolan och vägning av Lilltösen.

Idag har vi varit på öppna förskolan och hälsat på de andra barnen (och föräldrarna). Det märks verkligen att det är fler och fler som planerar in onsdagarna så de kan gå på öppna förskolan för idag var det så många som sexton barn (och mammor) där.

Och visst är det väl så att jag (och Älsklingen förhoppningsvis) blir mer och mer motiverade att gå på öppna förskolan på onsdagar eftersom det ger möjlighet till att få träffa andra barn och föräldrar och på så vis skapa en liten umgängeskrets.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
När vi ändå var där tyckte vår barnmorska att vi kunde passa på att väga Lilltösen, det var väl några veckor sedan sist, om inte månader. Hur som helst så har vi gått upp en storlek på alla kläder sedan sist vi var där. Idag mätte lilltösen hela sjuttiofyra centimeter och vägde så mycket som 9765 gram.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

13 mars 2012

Intressant att läsa om något annat?

Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka så har jag skrivit på Pappas lilla Truls och som jag har sagt ett antal gånger tidigare så försöker jag att enbart skriva om min roll som pappa och vad som händer kring Lilltösen.

Älsklingen vet även hon att jag vill ha en riktig (hon vet vad jag menar med riktig) pappa-blogg, men idag föreslog hon att det kanske skulle vara intressant att läsa om något annat. Inte vet jag vad hon egentligen menade med det men i alla fall.

Jag vill ju försöka koppla allt jag skriver till min roll som pappa, just av den anledningen att jag vill att Pappas lilla Truls ska vara en riktig pappa-blogg, inte en blogg som är skriven av en pappa och handlar om vad som helst.

Foto: Rebecca Rehn.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Har ni några rutiner?

Vi har väl inte haft några rutiner direkt, med rutiner menar jag då att vi gör någonting vid samma tidpunkt varje dag. Jag börjar nästan tvivla på att det överhuvudtaget går att komma in i några rutiner med Lilltösen.

Som det ser ut nu så vaknar Lilltösen klockan fem på morgonen och sedan brukar hon vilja äta frukost när klockan är halvsju. Sedan brukar hon gå och lägga sig när klockan är runt sex på kvällen, ibland är det till och med hon som håller oss vakna när vi inte vill något annat än att bara få gå och lägga oss.

Jag skulle gärna vilja få sova lite längre på morgonen, klockan fem är lite väl tidigt kan jag tycka. Som det är just nu så känns det som hela vardagen blir en aning ostrukturerad bara för att det blir så tidiga morgnar.

Foto: Malin Stensson.
Det handlar väl kanske inte om att komma in i några rutiner, det handlar väl kanske snarare om att ändra på de rutiner som redan finns för jag skulle som sagt vilja sova lite längre på morgonen.

Jag börjar som sagt tvivla på att det överhuvudtaget går att komma in i några rutiner med Lilltösen. För att få sova lite längre på morgonen började vi hålla Lilltösen vaken längre på kvällen men trots det vaknade hon klockan fem, ibland somnar hon redan klockan fem på eftermiddagen och då brukar i alla fall jag bäva för att det ska bli en jättetidig morgon men även då vaknade hon klockan fem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

10 mars 2012

Lilltösen har fått engå-vagn.

Idag när klockan var strax före tio så ramlade Lilltösens Moster innanför lägenhetsdörren och strax därefter även Lilltösens mormor och morfar.

Med sig hade de med en gåvagn som Vi bad Lilltösens moster att köpa med åt oss. Lilltösen var väl dock inte helt överens med gåvagnen, inte har väl hon tid att gå bakom den. Istället släpper hon handtaget med ena handen och försöker gå förbi.

Foto: Ida Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

9 mars 2012

En riktig sovardag.

Igår när jag skulle lägga Lilltösen råkade jag somna bredvid henne (som vanligt) men den här gången vaknade jag inte förrän klockan två. Då var det ju ingen idé att kliva upp så jag var bara upp och drack ett glas vatten innan jag försökte somna om igen.

Efter tio timmars sömn så vaknade Lilltösen. Vi klev upp, åt frukost och satte oss framför TV för att kolla på barnprogram, sådär som vi brukar göra varje morgon. När jag skulle lägga Lilltösen igen klockan tio råkade jag somna bredvid henne igen.

Efter sammanlagt tolv timmars sömn på mindre än ett dygn så känner jag ju mig nästan som människa igen, det värsta av allt är att jag säkert skulle kunna sova någon timme till om jag bara fick möjlighet.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

8 mars 2012

Idag har Vi tittat på får och lamm med Lilltösen.

Igår när jag pratade med Lilltösens farmor så berättade hon att hennes bror har får, lamm och getter där de bor nu (på deras barndomshem). Lilltösens farmor berättade hur små de hade varit när de föddes och hur gulliga de var.

Jag passade då på att ringa och fråga om vi fick komma och hälsa på, eftersom att vi hade redan hade vägarna förbi (två mil enkel resa från där Lilltösen farfar bor). Han blev lite överraskad när jag ringde, men det är väl helt förståeligt eftersom vi inte har pratat med varandra på drygt tio år, hur som helst så var vi välkomna dit.

Det kändes verkligen att det var tio år sedan som jag åkte den där vägen senast för det var så olikt sig, till att börja med så var vägen asfalterad, sedan när vi kom in i själva bobyggda så fanns det dock inga hästar där längre och sedan hade de börjat avverka halva berget mitt emot Lilltösens farmors barndomshem.

Fåren, lammen och getterna var som sagt också något nytt, djur som jag bara har dåliga minnen av från min barndom men den här gången var det jättetrevligt och för att inte tala om de små lammen som bara var några månader gamla, så himla söta.

Det gick bra för Lilltösen också, hon var lite försiktig till en början men efter ett tag så kollade hon och skrattade när de små lammen stångades med varandra.


Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Fira Lilltösens farfar på hans födelsedag.

Idag när klockan var strax efter tio så började vi äntligen att närma oss vårt resmål, Lilltösens farfar, och drygt en timma försenade så var klockan dock inte mer än halvelva när vi  till slut rullade in på hans gård och parkerade.

Den hår gången var det inte alls så länge sedan vi träffade Lilltösens farfar, det var bara två veckor sedan sist. Kanske en aning mer lagom än flera månader som det blev sist? För att inte tala om att jag inte varit och hälsat på Lilltösens farfar på över ett halvår (det är han som kommit hit).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Till skillnad från tidigare gånger så var det tänkt att vi skulle fira Lilltösens farfar på hans födelsedag (som i och för sig inte är förrän nästa tisdag) men även för att få umgås lite. Det blev däremot ingen present (eftersom han själv sa att vi absolut inte fick köpa med någon present till honom).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

6 mars 2012

Hälsa på farfar och fira hans födelsedag.

Idag har vi varit till vår riktiga lägenhet och hämtat min bil för imorgon är det planerat att vi ska åka och hälsa på Lilltösens farfar för att fira hans födelsedag (som i och för sig inte är förrän nästa tisdag) men även för att få umgås lite.

När jag pratade med honom tidigare idag så sa han dock att vi absolut inte fick köpa med någon present till honom så jag vet inte riktigt vad vi ska kunna hitta på för någonting, för en present måste han ju få?

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

5 mars 2012

Lilltösen växer och blir större.

De senaste veckorna känns det som Lilltösen har vuxit flera centimeter, något jag grundar på eftersom att alla hennes byxor är alldeles för korta. Jag har liksom varit tvungen att stoppa in byxorna i strumporna och sedan dra upp strumporna ganska mycket, för att det inte ska se helt knasigt ut.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Härom dagen satte jag och Älsklingen oss och började leta lite nya kläder till Lilltösen, allt som vi tyckte var intressant sparade vi som bokmärken för att kunna fundera någon dag. Igår gick vi igenom alla bokmärken och gallrade ur ännu en gång och sedan beställde jag det som var kvar.

Allt som allt blev det tolv stycken bodies, fyra stycken T-shirts, elva stycken långtröjor, ett linne, en skjorta, två par hängselbyxor, fjorton par byxor och två stycken pyjamasar. Nu borde hon väl ha kläder så att hon klarar sig ett tag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

3 mars 2012

Att bara njuta av tystnaden kan vara värt mycket ibland.

Idag har vi varit ledig hela dagen, jag har till och med fått några timmars ostörd Jag-tid, något som var väldigt uppskattat. Inte för att jag gjorde någonting speciellt men bara en sådan sak som att få vara själv, göra ingenting och bara njuta av tystnaden kan vara värt mycket ibland.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

2 mars 2012

När det plötsligt blir tyst.

Ibland blir det plötsligt alldeles tyst här hemma. Sådär tyst så att jag skulle kunna tro att jag är ensam hemma, men så kommer jag på mig själv att det är jag ju inte.

Så länge det låter som om någon håller på att riva hela lägenheten brukar det i regel inte vara några problem, men så blir det som sagt plötsligt alldeles tyst i lägenheten. Då får man istället förbereda sig på att Lilltösen gör någonting som hon inte får för mig eller Älsklingen och att det kan vara något riktigt, riktigt, rackartyg på gång.

Den här gången hade hon krupit ut i hallen och satt och mumsade på en sko.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .