28 augusti 2011

Världens skrattanfall.

I fredags när vi var till vår barnmorska för efterkontroll så pratade vi lite grann om hur allt känns, om det var som man hade tänkt sig med att bli förälder. Jag kan väl erkänna att det var ganska jobbigt i början, speciellt när vi hade väckning var tredje timme dygnet runt. Nu tre månader senare känner jag däremot raka motsatsen.

Idag fick jag veta att hon hade fått världens skrattanfall när hennes moster hade dansat för henne. Önskar verkligen att jag också hade fått se det för det finns inget som gör mig mer lycklig än när Lilltösen ler och skrattar.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Saknar henne så himla mycket och jag vill inget hellre än att mysa i flera timmar med henne och att vi får varandra att skratta så där som vi brukar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

26 augusti 2011

Ansökte inte till Coola Pappor.

Den nittonde augusti publicerades det ett blogginlägg på Coola Pappor där de går ut med att de söker fler bloggare, mer om det finns (mer om det finns att läsa här). Coola Pappor är en sida jag är in på flera gånger i vecka, ibland även flera gånger per dag, så att det skulle absolut vara spännande att flytta bloggen dit. Någonting som jag även har varit i kontakt med deras redaktion angående.

Och idag var det klart vilka som kommer börja blogga på sajten. Det var tydligen sjutton stycken som ville börja blogga och dessa sjutton kommer börja blogga på Coola Pappor nästa månad (mer om det finns att läsa här).

Jag däremot kommer fortsätta blogga här. Coola Pappor hade nämligen satt diverse krav på de bloggare som de sökte och ett av de kraven var att man som bloggare måste publicera minst ett inlägg om dagen och jag har tyvärr inte den möjligheten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

25 augusti 2011

Återträff med föräldragruppen.

Idag har vi varit på återträff med föräldragruppen, sist vi skulle träffas verkade det nämligen som att mer än hälften glömt bort att vi skulle träffas så det var bara vi och en till familj där. Därför bestämdes det att vi skulle göra ett nytt försök idag.

Hur lyckad blev då återträffen med föräldragruppen den här gången? Inte speciellt då det var vi och en till familj där även denna gång, inte samma familj som senast dock.

Vi som var där fick i alla fall berätta för varandra hur våra förlossningar hade sett ut. Den andra familjen hade tydligen blivit igångsatta men deras förlossning hade trots det hållit på i trettio timmar. För oss gick det däremot väldigt fort, det gick väl egentligen för fort (mer om det finns att läsa här).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

23 augusti 2011

Tremånadersvaccination.

Idag har  vi varit på tremånadersvaccination med Lilltösen. Jag som hade förväntat mig att lilltösen skulle bli jätteledsen och vara otröstlig i några timmar fick en glad överraskning. Det var inte alls så farligt som jag hade förväntat mig.

Lilltösen var jätteduktig. Tyckte så himla synd om henne som skulle behöva vara tvungen att få en så stor spruta när hon bara är tre månader gammal men jag tror att hon tog det hela bättre än sin pappa.



Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Tre månader gammal.

Idag är det tre månader sedan Lilltösen föddes.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Ytterligare en månad har gått och Lilltösen är nu tre månader gammal. Som jag sagt tidigare så känns det som att tiden bara springer iväg och att vi inte hinner med, det känns nämligen som det var igår som Lilltösen bestämde sig för att komma ut.

När Lilltösen blev två månader gammal önskade jag att jag kunde vara med lite mer och det har jag faktiskt fått vara nu de senaste tre veckorna eftersom jag har varit hemma och varit pappaledig.

Idag är dock en dag som jag inte har sett fram emot speciellt mycket eftersom att vi ska på tremånadersvaccination. Undrar just vem som gråter mest, jag eller Lilltösen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

21 augusti 2011

Få sova en hel natt tillsammans.

Idag och de senaste veckorna eller månaderna har det inte blivit så mycket sömn. Jag vet inte vem det är som skriver artiklarna i diverse föräldratidningar om hur mycket småbarn sover de första månaderna.

Vi försöker i alla fall turas om så gott det går med vem som skall kliva upp på nätterna men det är inte ofta jag orkar kliva upp klockan fyra på morgonen.

Finns inte ord till hur mycket jag saknar att få sova en hel natt tillsammans med Älsklingen och att få vakna utvilad vid hennes sida dagen efter. Känns som att det skulle vara mysigt att få vara en dag eller helg tillsammans bara jag och Älsklingen för att få rå om varandra lite extra och göra saker som man inte kan i vanliga fall.

Frågan är bara om man kan skiljas från lilltösen eller om man bara går omkring och är orolig så att jag och Älsklingen inte hinner rå om varandra?

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

19 augusti 2011

Det är dags för fredagsmys.

Det känns som att det var några dagar om inte veckor sedan vi verkligen varvade ned och tog det lugnt så det var verkligen skönt att inte ha någonting på schemat utan bara kunna få mysa med familjen.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Blogga på Coola Pappor?

I mitten av maj var det drygt ett halvår sedan jag började blogga på Pappas lilla Truls. En blogg som jag skriver av den enkla anledningen att graviditeten och att jag ska bli pappa är det största som hänt mig. Graviditeten och min vardag med Truls är någonting jag vill minnas för resten av mitt liv!

Jag har sedan jag startade bloggen blivit kontaktad av redaktionen på tidningen Allt för föräldrar angående att de ville att jag skulle börja skriva blogg hos dem. Något jag också gjorde men jag upplevde att jag inte fick den marknadsföring som jag mer eller mindre blev lovad att jag skulle få när jag var i kontakt med dem vilket gjorde att jag tog bort Pappas lilla Truls från Allt för föräldrar.

Idag publicerades det ett blogginlägg på Coola Pappor där de går ut med att de söker fler bloggare, mer om det finns här. Coola Pappor är en sida jag är in på flera gånger i vecka, ibland även flera gånger per dag, så att det skulle absolut vara spännande att flytta bloggen dit. Någonting som jag även har varit i kontakt med deras redaktion angående.

De har dock satt upp diverse krav på bloggare de söker och ett av de kraven är att man som bloggare måste publicera minst ett inlägg om dagen och redan där faller det troligtvis för mig eftersom att jag inte kommer ha den möjligheten?

Sitter dock och funderar på om jag ska söka i alla fall, men undrar just vad som händer om det skulle bli som så att man absolut inte klarar av att uppdatera varje dag? Man kanske åker bort och inte har tillgång till Internet under den tiden? Man kanske fastnar i tentamenspåläsningarna och vaknar upp någon dag senare?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

12 augusti 2011

Somnade i soffan tillsammans med lilltösen.

Igår vaknade lilltösen strax före klockan fyra och det blev väl ett litet äventyr i sig bara av att det var så pass tidigt på dygnet. Det brukar se sig naturligt att man gör en del tokiga saker när man är väldigt trött men framför allt nyvaken. Klockan halvsex hade vi i alla fall stökat klart efter diverse missöden.

Jag har väl alltid tyckt att halvsex har varit lite i det tidigaste laget under några veckor tillbaka vilket även visade sig strax efter klockan nio på kvällen då jag somnade i soffan tillsammans med lilltösen.

Idag vaknade lilltösen strax efter klockan fem och det blev väl ett litet äventyr även den här morgonen men den här gången utan Älsklingen och utan diverse missöden.

Vi klädde på oss och gick ut på en promenad men det blev tyvärr ingen långpromenad eftersom det var väldigt kyligt ute, termometern visade på tre plusgrader och när vi kom tillbaka så såg jag att det till och med var frost i grannens blomrabatt.

Det har varit mycket mys här på morgonen och i skrivandes stund så har jag en väldigt nöjd liten tös i min famn. En av oss börjar dock se en aning sliten ut och det är inte lilltösen. Två tidiga morgnar efter varandra börjar sakta att sätta sina spår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

10 augusti 2011

Ett och ett halvt år tillsammans.

Idag för exakt ett och ett halvt år sedan så träffade jag Älsklingen för första gången.
Det var en onsdag. När klockan började närma sig tio och jag var halvvägs ner på centrum så ringde Hon igen: Nu är jag framme. Jag står bakom Pizzerian, mitt emot Konditoriet. Det dröjde inte allt för länge innan jag också var där, Hon stod där på trottoarkanten och såg ut som hon var vilse. Hon var så fin. Jag ville bara springa fram och ge henne en kram.

Väl hemma hos mig så visade jag Henne runt i lägenheten. Hon somnade i min soffa. Jag lade mig lite försiktigt bredvid Henne. När hon vaknade så kysstes vi. Vi kysstes. Jag blev förälskad.
Idag vaknade vi klockan sex av att lilltösen tyckte det var dags att stiga upp. Alldeles på tok för tidigt enligt mig och Älsklingen men tydligen alldeles lagom för lilltösen.

Min överraskning till Älsklingen var frukost i hotellfrukoststuk. Av allt det jag hade valt att duka fram kunde hon hitta bröd, vindruvor, cantaloupemelon, körsbär, choklad, färskpressad juice, tea och en tallrik gröt. På bordet låg även hennes present, ett litet paket i brunt omslagspapper med guldfärgat presentsnöre och ett guldhjärta på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

8 augusti 2011

Arton månader tillsammans.

På onsdag firar jag och Älsklingen att Vi har varit tillsammans i arton månader.
Det var i mitten av januari. Klockan var strax efter tre på eftermiddagen och jag satt i Härnösand på en av veckans alla föreläsningar. Jag satt längst bak i salen och två rader framför mig satt Hon. En jättesöt tjej med kort brunt hår, blågröna ögon och ett par svarta glasögon. Hon hade på sig ett vitt linne, en blå blus, ett par jeans och svarta stövlar.

Det var den tionde februari. Det var en onsdag. Det var första gången vi träffades. Klockan var strax före tio och jag mötte upp Henne på centrum. Vi kramade om varandra.

Väl hemma hos mig så visade jag Henne runt i lägenheten. Hon somnade i min soffa. Jag lade mig lite försiktigt bredvid Henne. När hon vaknade så kysstes vi. Vi kysstes. Jag blev förälskad.
Det känns egentligen rätt overkligt att sitta och blicka tillbaka på hur allting började. Tänker man dessutom på vad vi har hunnit med under de arton månaderna som vi varit tillsammans så är det trots allt en del.

Foto: Malin Stensson - Sex månader tillsammans.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

4 augusti 2011

Ingen mat till Lilltösen.

För drygt sex veckor sedan så hade vi det väldigt kämpigt med lilltösens vikt men efter diverse sjukhusbesök och en liten utredning så fick vi börja med Althera, en mjölkersättning fri från mjölkprotein.

Det är bara det att denna mjölkersättning är receptbelagd, kan endast köpas på Apoteket och måste beställas hem då det inte är något de har på lager.

Vi var in på Apoteket i måndags och beställde en kartong Althera som enligt deras personal skulle komma idag, senast. Hur som haver så åkte jag upp till Apoteket idag och fick till svar att de inte fått någonting.
Då sitter man här på en liten mindre ort och inte har mat till vår dotter så hon klarar sig över helgen. Vad gör man? Ringer Barnmottagningen, BB, Sjukvårdsrådgivningen och efter en halvtimme i olika samtal visar det sig att enda alternativet att få mat till vår dotter är att åka tjugotre mil enkel resväg (totalt fyrtiosex mil) till närmsta Sjukhus för att köpa mat av dem så vi klarar oss till Apotekets leverans.
Man kanske kan tycka att det är dålig planering av oss som föräldrar men jag kan inte riktigt hålla med till fullo på den biten då detta inte är första gången vi beställer mat till lilltösen.
Vem är det som ska betala för den tiden jag måste spendera i en bil och vem är det som ska betala bensinkostnaderna?
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

3 augusti 2011

Gammal disktrasa.

Det börjar bli en hel del bajsblöjor, bajsblöjor med senapsbajs. Jag kan inte för allt i världen begripa hur något så litet kan bajsa så mycket och hur det kan lukta något så vedervärdigt, det är inte långt ifrån att man kräks när man känner lukten.

Foto: Malin Stensson.
Den där dagen i början av juni månad då jag hade problem med att byta blöjor på Lilltösen är ingenting mot hur det är nu två månader senare, det är nästan så att jag längtar tillbaks till de där vidriga senapsbajset. Inlägget om det kan ni läsa här.

Jag har inga problem att byta bajsblöjor så länge som det luktar bajs men det nu när det luktar mer som gammal disktrasa så vänder det sig i magen på mig, jag får kväljningar av att bara tänka på hur blöjorna luktar nu sedan några dagar tillbaka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .