28 november 2010

Vecka 13+2 - Ultraljudsundersökning!

Klockan är halvtio på kvällen och vi har precis kommit hem från akutmottagningen på Östersunds Sjukhus. Anledningen till att vi åkte in till akutmottagningen var för att vi kände oro, oro över att någonting skulle vara fel med Truls.

Efter två timmars väntan på akutmottagningen fick vi till sist träffa en läkare som vi sedan slog följe till ett rum. Väl där inne så frågade han hur Älsklingen mådde, varför vi var där och lyssnade på Älsklingens mage.

När det var gjort så tyckte läkaren att Älsklingen skulle ta av sig kläderna så att de kunde lära känna varandra på riktigt. Han ville göra ett ultraljud för att se så allting var okej med Truls och för att vi skulle slippa oroa oss.

När väl bilderna kom fram på skärmen blev jag så rörd att jag nästan fällde en tår, det var så vackert. Det var verkligen underbart att få se den lilla krabaten som sparkade och levde om som tusan där inne i magen.

Truls var två och en halv centimeter mellan öronen och åtta centimeter lång och beräknas vara tretton veckor och två dagar gammal.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

26 november 2010

Vecka 13 - Graviditetskalendern.

Nu är det lugnt! Alla din bebis organ, ben, nerver och muskler har bildats. Nu återstår bara att allt ska mogna, växa till sig, och börja fungera tillsammans.

Det är det som händer just nu: han eller hon provar sina nya muskler och leder för fullt, spänner och böjer.

Skelettet består fortfarande av brosk, men som långsamt blir till ben allteftersom brosket hårdnar.

Även om bebisen inte kan svettas inne i livmodern, här är det ju perfekt tempererat, är svettkörtlarna fullt utvecklade.

Bröstkorgen rör sig precis som om bebisen andas. Det är bebisen som övar, och det kommer den att fortsätta med tills den föds.

Referenser:
Libero. (2010). Graviditetskalendern - Vecka 13. Tillgänglig: [www dokument] 2010, november, 26. URL .

Bild:
3D Pregnancy. (2010). 13 Weeks Pregnant. Tillgänglig: [www dokument] 2010, november, 28. URL

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

20 november 2010

Vecka 12+2 - Bebisstrumpor.

Den tjugoandra november så fyller jag år, tjugofyra år närmare bestämt. Inte för att tjugofyra är någon ålder men det känns ändå som att man börjar närma sig trettio och jag måste väl kanske erkänna att jag börjar få lite av en trettioårskris.

Idag så har vi därför haft födelsedagskalas lite i förskott eller vad man ska kalla det. Hur som helst så valde vi att ta tillfället till att berätta att vi är gravida genom att ge våra mammor var sin present. Ett litet paket inslaget i barnpapper innehållande två stycken bebisstrumpor, en rosa och en blå, och ett kort med följande text:
En är rosa,
En är blå,
I juni får ni reda på,
Vilken som passar på min tå.
Jag tog ett djupt andetag och väntade mig det värsta, men så till min förvåning så sa de inte så mycket. De blev väl troligen mest chockade båda två eftersom jag och Älsklingen inte har varit tillsammans i mer än nio månader och redan bestämt oss för att skaffa barn tillsammans.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

15 november 2010

Vecka 11+4 - Barnmorskan.

Idag har vi varit till Barnmorskan för allra första gången och när hon kollade på sin datumsnurra utifrån de datum som vi gav henne angående när vi trodde att vi blev gravida så fick vi ett beräknat födelsedatum till någon gång i början av juni månad.

Det blev en hel del frågor, både från Barnmorskans sida som från vår. Allt vi frågade och allt som Barnmorskan berättade kommer jag däremot inte ihåg men vi fick i alla fall med oss boken ”Vänta BARN – en bok om graviditet, förlossning och föräldraskap”, ett häfte från Livsmedelsverket ”Råd om mat till dig som är gravid”, ett annat häfte från Östersunds Sjukhus ”Välkommen till ultraljudsundersökning” samt ännu ett häfte ”Välkommen till Svegs familjecentral”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

1 november 2010

Vecka 9+4 - Ska jag bli pappa?

Klockan två inatt väckte Älsklingen mig och visade mig ett graviditetstest som visade positivt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .