31 maj 2012

Födelsedagskalas på Barnavårdscentralen.

Idag har vi varit på födelsedagskalas på Barnavårdscentralen. Det var tre eller fyra stycken föräldragrupper och sammanlagt drygt tjugo stycken barn som var inbjudna.

Trots att det var så många inbjudna var det dess värre bara vi samt fyra andra mammor med barn som var där på födelsedagskalaset (varav det bara var vi från vår föräldragrupp).

Barnmorskan hade i alla fall bakat en tårta men det kanske var därför som det bara var fem familjer som gick dit för jag kan väl inte påstå att det var mycket till tårta. Lilltösen visade ganska tydligt det jag inte vågade göra för hon spottade nämligen ut den sked med tårta som hon fick smaka.

Foto: Malin Stensson.
Hur som helst blev det ändå ett väldigt trevligt och mysigt födelsedagskalas och kanske var det rätt skönt att det inte kom så många barn trots allt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

30 maj 2012

Sömnbrist.

Igår kom jag att tänka på det här med sömn eller bristen på sömn rättare sagt. Vad jag började fundera på var hur många timmar mindre jag egentligen sover på en natt nu sedan jag blev pappa jämfört med vad jag gjorde innan jag blev pappa.

Innan Lilltösen föddes brukade jag sova mellan åtta och nio timmar per dygn men nu sedan Lilltösen föddes får jag bara sova mellan fem och sex timmar per dygn.

Om man räknar på att jag har fått sova två timmar mindre per dygn sedan jag blev pappa till skillnad mot vad jag gjorde innan skulle det betyda att jag har fått sova sjuhundratrettio timmar mindre det är året som pappa till skillnad mot vad jag har gjort under tidigare år.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

28 maj 2012

Dagisplats till Lilltösen.

För någon månad sedan skickade vi in en ansökan om dagisplats till kommunen och för två veckor sedan fick vi veta att det fanns en plats åt Lilltösen på förskolan som vi hade som andra val på vår ansökan.

Vi förstod nästan att Lilltösen inte skulle få plats på förskolan som vi hade som första val på vår ansökan eftersom det föddes rekordmånga barn förra sommaren och troligtvis har de flesta föräldrarna sökt dagisplats på den förskolan.

Jag tror dock att det kan bli bra på den här förskolan också trots allt. Några av de pedagoger som jobbar där har vi ju haft möjlighet att lära känna tack vara öppna förskolan på barnavårdscentralen så det känns i alla fall bra.

Den tjugonde augusti börjar Lilltösens inskolningen och går allt enligt planerna får hon börja på förskolan veckan därpå och vara där mellan fyra och sex timmar per dag.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

27 maj 2012

Lilltösen har fått sin tredje tand.

Igår upptäckte jag att Lilltösen hade fått sin tredje tand. Jag var en aning osäker först men efter att Lilltösens farmor också hade kollat och sagt att det nog var en tand blev jag tvungen att känna efter för då blev jag helt plötsligt osäker. Men nog var det en tand där alltid.

Lilltösen och också upptäckt att hon har fått sin tredje tand eller åtminstone att hon har fått någonting på motsatt sida av de andra tänderna som hon redan har kanske man ska säga. Lilltösen har börjat gnissla tänder och hon tar i så det bara knakar.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Morsdag.

Idag är dagen då man skall uppmärksamma alla mammor lite extra. Egentligen någonting man bör göra varje dag, men idag är det den officiella dagen.

Jag råkade dock ge Älsklingen sin morsdagspresent redan förra helgen, närmare bestämt på lördagen (mer om det finns att läsa här).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

26 maj 2012

Födelsedagskalas för Lilltösen.

När Lilltösens farmor med familj kom stod vi utomhus och dukade fram och vi kunde sätta oss ned så snart de kom ut och gjorde oss sällskap.

Lilltösen fick väldigt många födelsedagspresenter måste jag nog ändå säga för sammanlagt måste det ha blivit omkring tjugo trettio stycken.


Foto: Ida Stensson.
I födelsedagspresent från mig fick Lilltösen en Fisher-Price Laugh & Learning Puppy eller Skratt- och lärvalpen som det kallas på svenska.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

24 maj 2012

Lilltösens första födelsedag.

Klockan 18:51 för ett år sedan blev jag pappa till en liten flicka.
Hon var 50 centimeter lång och vägde 3460 gram. 


I onsdags fyllde ju Lilltösen ett år men jag har verkligen dåligt samvete för hennes födelsedag. Jag ville ju verkligen att hennes första födelsedag skulle bli den bästa födelsedagen någonsin och att hon skulle skratta och ha roligt.

Jag kan ju inte direkt göra någonting åt det nu så här i efterhand men det känns väldigt tråkigt att Lilltösens första födelsedag blev som vilken vanlig dag som helst.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

23 maj 2012

Lilltösen fyller ett år.

Klockan 18:51 för ett år sedan blev jag pappa till en liten flicka.
Hon var 50 centimeter lång och vägde 3460 gram.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström - 2012-11-23.
Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström - 2011-05-23.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

21 maj 2012

Så här utvecklas din bebis - 11 månader och 4 veckor.

Om ditt barn inte redan går, så kommer han eller hon sannolikt att ta sina första steg snart. Det är ingen brådska om det tycks dröja och du behöver inte vara orolig. Du kan lugnt låta ytterligare sex månader gå innan du tar upp det på BVC.

Så länge både du och din bebis tycker det är roligt, kan ni träna genom att du håller hans eller hennes händer och låter ditt barn stå och gå med din hjälp. Förmodligen kommer ditt barn att ta sina första steg med armarna ut åt sidorna och böjda armbågar. Antagligen kommer han eller hon också att gå med fötterna utåt (tio i två) och rumpan stickandes ut bakåt för balansens skull.

Det är bra om ditt barn har en lagom vadderad och välkomnande miljö att öva i. Ta en titt på våra riklinjer för barnsäkerhet och lämna inte ditt barn utan uppsikt. Glöm inte att ha kameran redo!

Referenser:
Babycenter. (2012). 11 månader gammal, fjärde veckan. Tillgänglig: [www dokument] 2012, maj, 21. URL http://se.babycenter.com/stages/2130/.

19 maj 2012

Älsklingen fick sin morsdagspresent idag.

Jag vet att morsdag inte är förrän nästa söndag men jag kan ju liksom inte låta bli om jag ser någonting som jag vill köpa. Sedan kan jag ju liksom inte hålla mig när jag har köpt det heller så det blev att Älsklingen fick sin morsdagspresent idag.

I morsdagspresent fick Älsklingen två chokladkakor, en med mörk choklad och en med vit choklad. Hon fick även en skrubbvante till badet och ett spa presentset innehållandes kroppspeeling, kroppssmör och badsalt med en doft av Country Rose. Hon fick även två par solglasögon och två par örhängen.

Själv blev jag mest nöjd över solglasögonen jag hittade. Det är visserligen bara kopior av men de ser likadana ut som originalen och det bästa av allt var att det fanns barnstorlekar också (bild på Lilltösen och Älsklingen finns här).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

17 maj 2012

Födelsedagskalas.

Idag har vi firat Lilltösens moster på hennes födelsedag men.

Lilltösen har också födelsedagskalas. Jag hade lagt Lilltösen för att sova middag och hon somnade nästan med det samma.Vi tyckte dock att Lilltösen sov ovanligt länge och när det hade gått två timmar gick Älsklingen för att titta till Lilltösen.

Då hade Lilltösen ställt sig upp i resesängen och dragit åt sig ett litet paket som låg på en stol bredvid, sedan hade hon satt sig ned igen och satt där oskyldigt i resesängen och fipplade med presentbanden på paketet.

Älsklingen lade tillbaks paketet på stolen men när Älsklingen berättade om det hela för Lilltösens mormor svarade hon att paketet var till Lilltösen och att hon kunde få öppna det om hon ville. Det är väl ingenting hon har riktigt användning av nu men när hon blir äldre kanske det kan vara roligt.

Foto: Malin Stensson.
I paketet låg det en Folkmaster Harmonica, ett munspel. Något som vi hade pratat på för några månader sedan. Lilltösen hade nämligen en period då för någon månad sedan som hon gillade att blåsa och det var väl just därför som hon fick ett munspel.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

15 maj 2012

Bakat äppelpaj med Lilltösen.

Idag har jag och Lilltösen bakat äppelpaj tillsammans. Lilltösen kan väl få vara med att kladda hon med. Och kladdigt blev det så det stod härliga till.




Foto: Malin Stensson.
Men äppelpajen blev klart godkänd (med vaniljsås) i alla fall, om inte annat blev den det för att Lilltösen var med och gjorde den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

14 maj 2012

Titta på mig.

Idag fick Lilltösen mig att bli alldeles varm inombords. Min älskade lilla goding.
Lilltösen: Pappa.
Jag: Ja Alice. Vad är det?
Lilltösen: Titta.
Jag: Okej. Vad ska jag se för någonting då?
Då reser sig Lilltösen upp genom att att ta hjälp av Tripp Trapp®-stolen och sedan går hon längs kortsidan av köksbordet genom att hålla i sig i bordsskivan och fortsätter likadant längs långsidan ända tills hon kommer fram till mig. Då sträcker hon ut händerna som hon brukar göra när hon vill ha en kram.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Det är verkligen mysigt när Lilltösen förstår vad hon säger för någonting och att hon liksom gjorde mig uppmärksam om att hon tänkte gå till mig och att hon ville jag skulle se det. Min älskade lilla goding.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Så här utvecklas din bebis - 11 månader och 3 veckor.

Barn tycker om att vara tillags och det är aldrig för tidigt att börja med goda vanor. Föregå med gott exempel när det gäller att säga “varsågod” och “tack” och gör upplockande av leksakerna efter dagens slut till en lek. Dela upp uppgiften i små delar och hjälp varandra. I början kommer ditt barn inte att förstå, men det dröjer inte länge förrän grunden till goda vanor är lagd.

Referenser:
Babycenter. (2012). 11 månader gammal, tredje veckan. Tillgänglig: [www dokument] 2012, maj, 14. URL http://se.babycenter.com/stages/2120/.

13 maj 2012

En tröttare pappa.

Inatt vaknade Lilltösen klockan tre och hon praktiskt taget skrek rakt ut. Jag fick nästan känslan av att hon var rädd, som om hon hade drömt en mardröm. Bara det inte blir som igår natt, tänkte jag medan jag gick fumlade mig fram i mörkret mot spjälsängen och Lilltösen.

Jag brukar för det mesta ta med Lilltösen till vår säng om hon vaknar på nätterna och det brukar för det mesta vara väldigt mysigt att ligga och krama om Lilltösen tills man själv somnar om. Men det finns även undantag och inatt var ett sådant.

Hon vände och vred på sig och ibland kunde man till och med tro att hon höll på att bestiga ett berg. Hon kravlade sig över mig. Hon vände på sig och skulle sova skavfötters. När hon efter mycket kravlande och vändande äntligen låg still ger hon mig ett knä mellan benen.

Klockan kvart över fem vaknade Lilltösen och ville kliva upp. God morgon.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

12 maj 2012

En trött pappa.

Inatt vaknade Lilltösen klockan två och inatt blev det verkligen en lång natt. En typisk natt för att bli ihågkommen hur det egentligen känns att vara småbarnsförälder.

Jag som gick och lade mig vid elva igår men inte somnade förrän strax före klockan tolv hade alltså bara fått sova drygt två timmar när hon vaknade.

Klockan blev halvtre och klockan blev tre men Lilltösen ville inte somna. Jag provade ha henne på min vänstra sida, jag prova ha henne på min högra sida, jag provade till och med ha henne i min famn men hon ville inte somna.

När klockan var fyra, då somnade äntligen Lilltösen. Jag däremot somnade först en timme senare och klockan sex vaknade Lilltösen igen och ville kliva upp. God morgon.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

10 maj 2012

Det är dags för fredagsmys.

Hela min vardag har nu mer blivit halvt som halvt upp och ned eftersom någon har fått för sig för att vända upp och ned på i princip hela TV-tablån. Allt är ju katastrof, ingenting är som det ska vara längre. Det är torsdag när det ska vara fredag, men fortfarande onsdag när det ska vara onsdag men sedan är det ändå fredag när det ska vara fredag men ändå inte. Inte undra på att man blir förvirrad.

Det är dags för fredagsmys och ikväll har vi till och med haft besök av en vän till Älsklingen. Vi brukar väl aldrig ha främmande sent in på natten (efter klockan åtta nio för oss småbarnsföräldrar). Inte undra på att man blir förvirrad som sagt.

Foto: Malin Stensson.
Kvällen som sådan har däremot varit väldigt trevlig (bortsett från att det inte alls var fredag idag). Vi hade så trevligt att vi till och med glömde bort klockan för rätt som den var hade klockan passerat halvtio och det var långt efter läggdags för Lilltösen. Men vad gör väl det? Det är ju inte varje dag man har besök till långt in på natten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

9 maj 2012

Lilltösens Farmor hjälper till.

Idag har Lilltösens Farmor varit här på besök för tredje gången den här veckan (om jag inte räknar alldeles tokigt). Många gånger har det i alla fall blivit under den gångna veckan. Men jag är mer än tacksam över det.

Att det kan vara skönt med avlastning någon gång ibland är verkligen ingenting jag försöker dölja utan snarare tvärtom (mer om det finns att läsa här). Det är jobbigt vissa veckor och det är något man bara får acceptera (vare sig man vill eller inte).

Det blir lite sömn, ibland ingen alls, man blir trött och det drabbar i sin tur ens humör och sedan blir ingenting som det borde. Det är sådana gånger jag ringer Lilltösens Farmor för att höra om inte hon skulle kunna komma förbi några timmar.

Jag ser väl ingenting fel i att ringa Lilltösens Farmor så fort det blir jobbigt heller, för hon ställer mer än gärna upp och tycker att det bara är kul att få vara några timmar med sitt barnbarn och busa, vilket jag tror att många mor- och farföräldrar tycker.


Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

7 maj 2012

En gammal text.

Igår kväll när jag kollade runt i diverse mappar och undermappar på min dator hittade jag en anteckning som Älsklingen skrev för ganska precis två år sedan.
Jag satt på en av skolans föreläsningar två rader framför dig. Bakom mig satt en otroligt vacker kille och det var du. Du hade världens finaste blågröna ögon man kan tänka sig, i de ögonen kan jag drunkna. Jag kunde inte fokusera mig på föreläsningen som pågick under tiden. Troligtvis för att jag spenderade den mesta tiden med att titta bak på dig. Det jag inte visste då var att det skulle leda till mitt livs förälskelse.

Det finns inte ord för att beskriva hur förälskad jag är. Jag svävar på rosa moln, har fjärilar i magen och är så himla kär. Jag vill att det för alltid ska vara Vi två. När jag inte är tillsammans med dig och ska sova önskar jag alltid att jag hade någonting som doftar som dig. Jag älskar dig mest av allt och det kommer jag alltid att göra, oavsett vad. Att få pussa dig god natt och krama dig på morgonen är det bästa som finns.

I dina armar känner jag mig trygg. Jag önskar alltid att du kunde hålla om mig. Jag brukar sakna dig så det gör ont i kroppen. Det går inte en minut utan att jag tänker på dig. Jag gillar inte att lämna dig, allt blir så tomt utan dig när du inte är i närheten. Tack för att du finns. Du gör mig hel och jag vill ha många, många fler år tillsammans med dig.

Jag är otroligt glad och lycklig för att du finns vid min sida. Du är det bästa jag har. Jag vill inget annat just nu än att hålla om dig och säga hur mycket jag tycker om dig. Jag älskar dig. Jag är kär. Jag har fjärilar i magen och det känns som att jag svävar på rosa fluffiga moln.

Jag vill visa för hela världen att det är du och jag och att det för evigt ska vara vi. Tvivla inte på mig när jag säger att jag älskar dig för jag har inte älskat någon så mycket som jag älskar dig.
Jag blir väldigt rörd och lycklig när jag läser Älsklingens anteckning men jag blir samtidigt väldigt ledsen. Jag saknar den Älsklingen. Jag saknar verkligen att få höra dessa komplimanger, jag saknar att ha någon vid min sida när jag sover och jag saknar att ha någon att kliva upp med. Jag saknar den Älsklingen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Så här utvecklas din bebis - Fira första födelsedagen.

Det är svårt att tro, men första födelsedagen är inte långt borta. Du har säkert planer och ser fram emot att fira ditt barns födelsedag mycket, men ditt barn har ännu inga begrepp om att det är en speciell dag.

För den skull tycker mammor och pappor ofta att det är roligt att planera och fira så här är några idéer:

Kalas hemma. Det enklast är att fira hemma. Ni har allt som behövs på plats och ert barn är vant vid miljön. Det är lätt att organisera mat och feststämning – och att bemöta plötsliga behov av sömn, blöjbyte, osv. Bjud gärna in några andra barn med föräldrar, så att det märks att det är något särskilt med dagen.

Festa med familjen. Bjud in släkt och nära vänner på lunch eller middag hemma eller ute och ta många foton. Ert barn kommer att tycka det är roligt att se alla samlade och kan titta på bilder länge efteråt för att påminnas om alla som är nära och kära.

Kalas utomhus. Om födelsedagen är på sommaren, kan ni fira tillsammans med en fin picknick i parken eller någon skön plats i naturen.

Lekland. Undersök lokala lekland för att se om något av dem passar för födelsekalas för en ettåring. Det kan vara bra att veta om de har babyhörna, hur de avgränsar lekområdet för de minsta från de lite större barnen, om de vid behov organiserar kalaset, vilka alternativ som erbjuds för mat (finns det möjlighet att värma egen mat, till exempel) och naturligtvis kostnad.

Fixa kalas tillsammans med kompisen. Om ni har kompisar som har födelsedag ungefär samtidigt, kan det vara roligt att ordna kalas tillsammans. Ni kanske har kompisar från föräldrakursen, eller har hittat kompisar som bor nära i våra månadsklubbar. Kom ihåg att alltför många gäster på kalaset lätt blir för
mycket för både barn och vuxna.

Referenser:

Babycenter. (2012). 11 månader gammal, andra veckan. Tillgänglig: [www dokument] 2012, maj, 7. URL http://se.babycenter.com/stages/2110/.

Så här utvecklas din bebis - 11 månader och 2 veckor.

Din bebis tycker förmodligen om att läsa böcker, men kan nog inte vända sida med total precision, än så länge. Med bilderböcker spelar det ingen roll om man hoppar över en sida då och då. Pekböcker av kartong, som klarar av små fingrar (och tänder) är perfekta just nu.

Referenser:
Babycenter. (2012). 11 månader gammal, andra veckan. Tillgänglig: [www dokument] 2012, maj, 7. URL http://se.babycenter.com/stages/2110/.

5 maj 2012

För ett år sedan.

Igår var det ett år sedan Älsklingen ringde och väckte mig för att berätta att
det var dags. Dags för Lilltösen att komma ut (mer om det finns att läsa här).

Det var första gången som vi åkte in för att vi trodde förlossningen hade satt igång. Vi båda trodde att det verkligen var dags men efter att ha fått sova över på BB en natt var vi tvungna att åka hem igen. Det var inte dags.

Foto: Ida Stensson.
Jag kommer ihåg den dagen som det var igår och hur nervös jag blev efter att vi hade avslutat telefonsamtalet. När Älsklingen ringde var hon redan på förlossningen och hon var öppen tre centimeter och hade värkar ungefär var tredje minut men hon ville trots det inte att jag skulle åka till förlossningen (utifall det skulle vara i onödan).

Jag satte mig trots det i bilen och åkte till min mamma för att i alla fall vara några mil närmare om jag skulle bli tvungen att åka. Älsklingen skulle nämligen ringa upp mig nästa gång barnmorskan undersökt hur många centimeter hon var öppen.

Det gick en timme och det gick två timmar men Älsklingen ringde aldrig upp. Men som vanligt när man väntar ett telefonsamtal och får för sig att gå på toaletten eller göra något annat opassande för att det aldrig ringer så ringde telefonen.

Det är nog bra om du kan åka. Som första gångs förälders hade jag verkligen ingen som helst aning om hur en förlossning brukar gå till och det var ju egentligen inte dags än på en månad. Nu blev jag verkligen nervös.

Jag började med att ringa min pappa för att berätta att det var dags och sedan blev jag sittandes i telefonen hela resan. Var det inte jag som ringde mina föräldrar eller Älsklingens föräldrar var det någon av dem eller Älsklingens syster som ringde mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

4 maj 2012

Lilltösens farmor sover över Del 2.

Idag har Lilltösen fått vara alldeles själv med sin farmor nästan hela dagen och det hade i alla fall gått bra enligt Lilltösens farmor. Hon hade väl fått leta en stund innan hon hittade en napp till Lilltösen men annars hade det som sagt gått bara bra.

När jag kom hem låg Lilltösen och sov men när hon hörde min röst ställde hon sig upp i spjälsängen och skattade och vinkade till mig. Det är inte varje dag det händer (inte för att jag är borta allt för ofta heller) men det värmde i alla fall inombords.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Igår (eller säger man idag) har Lilltösens farmor sovit över hos för första gången sedan Lilltösen föddes (mer om det finns att läsa här). Lilltösen funderade säkert ett flertal gånger vad egentligen hennes farmor gjorde hos oss sent på kvällen.

Det var jag som fick natta Lilltösen igår (Lilltösen är inne i någon form av pappa-period när det kommer till nattningen tror jag). Vi lade oss i alla fall tillsammans på min sida av sängen och Lilltösen somnade nästan med det samma.

Jag lade ner Lilltösen i hennes säng och smög ut ur sovrummet och skulle precis sätta mig i vardagsrumssoffan och kolla på ett TV-program jag väntat på i drygt en vecka. Då vaknade Lilltösen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

3 maj 2012

Lilltösens farmor sover över Del 1.

Idag ska Lilltösens farmor sova över hos oss för första gången sedan Lilltösen föddes.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 maj 2012

Besök av Lilltösens farfar.

Idag har Lilltösens farfar varit här på besök. Det är ju någon månad sedan Lilltösen träffade sin farfar senast och hon såg minst sagt fundersam ut när hennes farfar klev in innanför ytterdörren. Men det gick bra det efter en stund.

Idag har det varit ännu en dag med strålande solsken och Lilltösen har fått varit ute och lekt i gräset idag också. Igår gick Lilltösen hur långt som helst med gå-vagnen under tiden vi var ute men till skillnad mot gårdagen har hon fått åka idag.


Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Lilltösens farfar och jag har förresten diskuterat en del kring bloggen under de senaste dagarna och ibland har även jag fått en del funderingar när jag börjat förklara varför man skriver blogg.

Vad jag fått en del funderingar kring är hur man egentligen skriver för att få en kommunikation med den som läser. Hur skriver man egentligen för att väcka funderingar och hur man skriver egentligen för att ställa frågor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

1 maj 2012

Besök av Lilltösens Farmor.

Idag har Lilltösens Farmor varit här på besök och jag säger då bara det, är det några som kan hitta på rackartyg så är det de två alltså. Tänk de skrattar och håller på så till och med en annan blir trött av att bara kolla på dem.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Idag lyckades Lilltösen till och med tigga åt sig en kardemummabulle av sin Farmor men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur bra de båda kommer överens? Att Lilltösen får smaka godsaker någon gång ibland ser jag ingenting fel med heller men man kan just undra hur mycket godsaker Lilltösen egentligen får äta de gånger som hennes Farmor sitter barnvakt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .