7 maj 2012

Så här utvecklas din bebis - Fira första födelsedagen.

Det är svårt att tro, men första födelsedagen är inte långt borta. Du har säkert planer och ser fram emot att fira ditt barns födelsedag mycket, men ditt barn har ännu inga begrepp om att det är en speciell dag.

För den skull tycker mammor och pappor ofta att det är roligt att planera och fira så här är några idéer:

Kalas hemma. Det enklast är att fira hemma. Ni har allt som behövs på plats och ert barn är vant vid miljön. Det är lätt att organisera mat och feststämning – och att bemöta plötsliga behov av sömn, blöjbyte, osv. Bjud gärna in några andra barn med föräldrar, så att det märks att det är något särskilt med dagen.

Festa med familjen. Bjud in släkt och nära vänner på lunch eller middag hemma eller ute och ta många foton. Ert barn kommer att tycka det är roligt att se alla samlade och kan titta på bilder länge efteråt för att påminnas om alla som är nära och kära.

Kalas utomhus. Om födelsedagen är på sommaren, kan ni fira tillsammans med en fin picknick i parken eller någon skön plats i naturen.

Lekland. Undersök lokala lekland för att se om något av dem passar för födelsekalas för en ettåring. Det kan vara bra att veta om de har babyhörna, hur de avgränsar lekområdet för de minsta från de lite större barnen, om de vid behov organiserar kalaset, vilka alternativ som erbjuds för mat (finns det möjlighet att värma egen mat, till exempel) och naturligtvis kostnad.

Fixa kalas tillsammans med kompisen. Om ni har kompisar som har födelsedag ungefär samtidigt, kan det vara roligt att ordna kalas tillsammans. Ni kanske har kompisar från föräldrakursen, eller har hittat kompisar som bor nära i våra månadsklubbar. Kom ihåg att alltför många gäster på kalaset lätt blir för
mycket för både barn och vuxna.

Referenser:

Babycenter. (2012). 11 månader gammal, andra veckan. Tillgänglig: [www dokument] 2012, maj, 7. URL http://se.babycenter.com/stages/2110/.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar