31 december 2011

Gott Nytt År.

För ett år sedan hade vi precis gått in i graviditetsvecka arton, klockan började närma sig tolv på natten och vi var på väg ut för att kolla hur det flög raketer över taket och hur de exploderade på den nattsvarta himlen. När klockan slog tolv så kysstes vi och skålade med alkoholfri champagne.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

27 december 2011

Julfirande med Lilltösens farfar.

När jag pratade med Lilltösens farfar i början av förra veckan så planerade han att komma upp nu i fredags men bara någon dag senare så ringde han återbud.

Idag klockan nio ringde Lilltösens farfar igen. Då satt han i bilen och var på väg. Och två timmar senare så knackade det lite försiktigt på ytterdörren och in klev Lilltösens farfar.



Lilltösens farfar berättade för några veckor sedan att han tyckte det var så svårt med storlekar på barnkläder för att han tyckte det kunde skilja så mycket trots samma storlek. Så han hade köpt kläder i lite blandade storlekar med alltifrån sextioåtta till åttio till Lilltösen i julklapp. Sextioåtta är ju för litet men jag tyckte inte att det var någonting som gjorde något. Jag tycker att det var fint gjort av honom att köpa kläder trots att han var så osäker, för att inte tala om att han verkligen ville att Lilltösen skulle få något plagg som var rätt storlek.


Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

26 december 2011

En av julklapparna från Pappa.

För några månader sedan kom jag och Älsklingen överens om att jag skulle ansvara för att Lilltösen fick kläder i julklapp. Jag är väl egentligen fel person att köpa kläder till en flicka, speciellt med tanke på att jag är mycket för grått och svart. Så här blev det i alla fall, undrar just vad Älsklingen tycker om mitt val av kläder?

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

25 december 2011

Julfirande hos Lilltösens mormor och morfar.

Strax efter klockan nio så satte Vi oss åter igen i bilen och drygt en timme senare så var vi framme hos Lilltösens mormor och morfar. Vi parkerade bakom deras bil och gick sedan in och hälsade på allihopa som var där.




En av julklapparna som Älsklingen fick av mig var en värmedyna. Jag tänkte att det kanske kunde vara skönt att lägga något varmt under det knät som hon har ont i?



Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

24 december 2011

Julfirande hos Lilltösens farmor.

Strax före klockan tio var vi äntligen framme hos Lilltösens farmor. Vi parkerade på uppfarten och gick in och önskade alla en riktigt God Jul. Sedan var det en enda lång väntan på att klockan skulle bli tre och att Kalle Anka och hans vänner skulle börja.

Foto: Malin Stensson.
Strax efter Kalle Anka och hans vänner var slut så var det någon som knackade på dörren. Jag försöker spela med och frågar Lilltösen vem det kan tänkas vara. Som om hon skulle kunna veta det. In i hallen kliver det i alla fall en gubbe med vitt skägg och en röd luva och frågade om det finns några snälla barn i stugan. Det var tomten.


Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Vi kommer hem till jul Del 2.

Jag skriver ett meddelande till Lilltösens farmor att vi är på väg och sedan vrider jag om nyckeln i tändningslåset, musiken går igång och det börjar blåsa varmluft men ingenting mer händer. Ingenting. Bilen vill inte starta. Så där sitter vi på en nästintill tom parkering på julaftonsmorgonen med en bil som inte vill starta.

Du skämtar, hör jag från baksätet. Nej jag skämtar inte. Jag lägger i friläge, kliver ur bilen och börjar sakta rulla bilen ut från parkeringen. Då ser jag hur en farbror står och kollar på mig som om jag vore någon galen Stockholmare på semester. Inte har du startkablar, skriker jag.

Näe det har jag inte, men jag ska väl kunna hjälpa dig att rulla igång bilen i alla fall. Han ställer sig bakom bilen och jag ställer mig vid förardörren. Det är tungt men när vi gungat bilen fram och tillbaks några gånger så börjar bilen till slut att rulla framåt. Jag hoppar in i bilen, lägger i tvåans växel och släpper upp kopplingen och bilen går igång. Jag blinkar ut från parkeringen, svänger höger vid rödljusen och ställer sedan in farthållaren på nittio kilometer i timmen och lutar mig halvt tillbaka i förarstolen. Nu var Vi på väg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Vi kommer hem till jul Del 1.

Idag vaknade Lilltösen klockan sex men vi smög försiktigt ut ur sovrummet och satte oss vid datorn för att kolla på det sista avsnittet av julkalender och den slutade ju faktiskt riktigt bra måste jag ändå säga, speciellt med tanke på hur gårdagens avsnitt slutade. När avsnittet var slut så smög vi tillbaka in i sovrummet för att önska Älsklingen en God Jul och för att berätta att klockan var sju och att det var dags att kliva upp.

Det dröjer dock inte alls speciellt länge innan jag måste börja bära ut saker till bilen så jag tar på mig skinnjackan och min vita mössa, kör ut barnvagnen, lägger säcken med julklappar i barnvagnen, hänger skötväskan på axeln och börjar sakta gå.

När jag kommer fram till parkeringen så möts jag av en bil som är täckt av ett tjockt lager med is, bildörrar som är igenfrusna och skinnsäten som är jättekalla. Jag letar i alla fall fram bilnycklarna i jackfickan, fipplar lite med dem innan jag till slut lyckas få in dem i tändningslåset och kan starta bilen, jag vrider på en knapp till höger om ratten och får fram, minus elva grader. Yttertemperaturen. Jag drar upp jackkragen lite extra runt halsen och går sedan ut ur bilen igen för att skrapa rutorna.

När Älsklingen kommer ut en kvart senare så höjer hon på ögonbrynen och kollar lite fundersamt på mig. Det var faktiskt inte det enklaste att skrapa bilrutorna idag, jag har provat den andra isskrapan också men det tar nästan ingenting. Men Ni kan ju sätta er i bilen och vänta så slipper ni stå här ute och frysa i alla fall, säger jag.

Jag försöker skrapa bort den tjocka isen, jag nästintill hackar med isskrapan men det händer nästan ingenting. Efter ytterligare tio minuter så har det som tur nog börjat tina av på framrutorna. Äsch det får duga nu, vi ska ju bara ner på bensinstationen och tanka så att bilen hinner väl tina av mer medan vi står där, säger jag.

Då hör jag ett djupt andetag, det blir tyst. Kolla här, hör jag från baksätet. Så här kan jag ju inte gå. Jag kollar i backspegeln och ser hur Älsklingen visar att hon har en lång reva i sina strumpbyxor. Det hade gått en maska i Älsklingens strumpbyxor. Med hopp om att vi ska lyckas hitta ett par nya strumpbyxor så startar jag bilen, lägger i backen och och backar ut från parkering.

Väl nere på affären så är det jag som får springa in men jag lyckas väl otroligt nog hitta någonting som jag tror kan vara sådan strumpbyxor som de som gick sönder. Jag skyndar mig till kassan, betalar och går sedan ut till bilen.

Jag skriver ett meddelande till Lilltösens farmor att vi är på väg och sedan vrider jag om nyckeln i tändningslåset, musiken går igång och det börjar blåsa varmluft men ingenting mer händer. Ingenting. Bilen vill inte starta. Så där sitter vi på en nästintill tom parkering på julaftonsmorgonen med en bil som inte vill starta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

23 december 2011

Risgrynsgröt.

Igår när vi var på affären så handlade vi hem några liter extra med mjölk för att vi skulle kunna göra risgrynsgröt till frukost idag, det visade sig dock att det går åt mycket mer mjölk än vad jag själv någonsin hade kunnat tänka mig. Fyra liter mjölk skulle det tydligen vara till den mängden risgryn som jag hade mätt upp i kastrullen.

Klockan var bara sju på morgonen också så det var inte någon mataffär öppen men jag lyckades ändå få tag i några fler mjölklitrar och Älsklingen kunde till sist ställa sig vid spisen och koka risgrynsgröten. Tre timmar senare så var den äntligen klar.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

21 december 2011

Omslagstävling.

I det nya numret av Vi föräldrar finns det en omslagstävling som helt
enkelt går ut på att man kan få chansen att pryda Vi föräldrars omslag.

Här är Lilltösens bidrag (Gå gärna in och rösta på bidraget här).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

19 december 2011

Är det tänder på gång?

Sedan drygt en vecka eller två tillbaka har Lilltösen börjat att bita och tugga på allt hon kommer över. Bitringen är väl vad som är populärast skulle jag nog vilja påstå men det mesta duger att bita på.

Har sagt det länge nu tycker jag att det borde vara några tänder på väg. Men det vill sig inte riktigt än, men det kan inte vara långt borta nu tycker jag?

Anledningen till att hon vill ha något i munnen hela tiden måste väl ändå vara för att det kliar och det måste väl ändå betyda att det är tänder på gång?

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

17 december 2011

Vad kommer mitt bidrag till PAPPA Magazine att handla om?

I onsdags fick jag ett mejl från Christian Massana som är redaktör och skribent på Moderna Tidskrifter, han undrade om jag ville skriva någonting till nästa nummer av deras tidning PAPPA Magazine. "Vi vill alltså gärna att du formulerar någon fundering eller kort åsikt till läsarnas sida som andra läsare kan tycka till om/svara på/få sig en tankeställare om."

Här är ett utskick av det jag har skrivit, något som jag hoppas väcker en tankeställare.
Har du träffat en lattefarsa någon gång? De flesta har väl hört talas om lattemorsan som ofta ses tillsammans med andra lattemorsor på sitt favoritfik där de ockuperar minst fem platser mer än vad de egentligen behöver och givetvis sörplandes på var sin caffè latte. Men hur är det då med lattefarsor, finns dom?

Är lattefarsor verkligen så ovanliga? Eller är det bara så att fenomenet inte uppmärksammas i lika stor utsträckning bara för att de är just pappor? Eller är det kanske så att det finns förutfattade meningar om att det är mamman som är den som ska vara föräldraledig?
Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Om du vill läsa mer får du helt enkelt köpa nästa nummer av PAPPA Magazine.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

14 december 2011

I nästa nummer av Pappa Magazine.

Idag fick jag ett mejl från Christian Massana som är redaktör och skribent på Moderna Tidskrifter, han undrade om jag ville skriva någonting till nästa nummer av deras tidning PAPPA Magazine.
Du kan väl kolla på sidorna fyrtiosex, sextiotvå och sjuttiofyra i det senaste numret av PAPPA Magazine för att se om du skulle kunna tänka dig ha med någonting på någon av de sidorna, vi vill alltså gärna att du formulerar någon fundering eller kort åsikt till Läsarnas sida som andra läsare kan tycka till om, svara på eller få sig en tankeställare om. Eller att du får in någon fråga till teurapeuten eller till vår juridiska rådgivare .
Foto: Malin Stensson.
Jag hade väl egentligen aldrig kunnat föreställa mig att jag bara ett år efter att jag började skriva på Pappas lilla Truls, skulle bli kontaktad av redaktören för Sveriges största pappatidning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

12 december 2011

Vad vill Du läsa om i en Pappablogg?

Jag själv tycker att en Pappablogg ska vara en Pappablogg och inte bara en blogg skriven av en Pappa, med Pappablogg menar jag att bloggen ska handla om hur det är att vara Pappa, eller hur det känns att man ska bli Pappa.

Men vad vill Du läsa om i en Pappablogg?

Tanken med detta inlägg är inte bara att få förslag på vad jag kan skriva om för att locka fler läsare utan även att jag faktiskt ska skriva om det just Du vill läsa om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Äta frukost med Pappa.

Idag blev det jag som fick ge lilltösen frukost och idag blev det havregröt med jordgubbspuré. Det brukar för det mesta bli Älsklingen som ger lilltösen frukost men lilltösen brukar vara så duktig och det brukar nästan aldrig bli något kladd.

Det kan väl inte vara så svårt tänkte jag, men jag säger då det. Lilltösens Farmor som tyckte att lilltösen hade varit svår att mata igår morse och att det hade slutat med att lilltösen hade gröt i håret, håret var nog det enda som vi inte hade lyckats få fullt i gröt. Det var gröt runt munnen, det var gröt på ena ögonbrynet, det var gröt på händerna och under armarna, det var gröt överallt.


Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

11 december 2011

Hur var det med ett blogginlägg om dagen?

Trots att jag har satt som mål att skriva minst ett blogginlägg om dagen så har jag bara publicerat sju stycken blogginlägg under hela december månad, varav det bara blev ett blogginlägg under förra veckan.

I måndags blev jag tvungen att prioritera bort Pappas lilla Truls helt för att hinna skriva på annat håll, därav de aningen få blogginläggen under den gångna veckan.

Foto: Rebecca Rehn som var fotograf vid gravidfotograferingen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

10 december 2011

Tjugotvå månader tillsammans.

Idag har jag och Älsklingen varit tillsammans i tjugotvå månader. Men att vi har varit tillsammans i tjugotvå månader är bara en av många saker som vi firar idag.

Det är helt otroligt att vi snart har varit tillsammans i två år.

Foto: Ida Stensson.
För bara ett år sedan hade vi precis berättat för våra föräldrar att vi var gravida och skulle ha barn tillsammans i slutet av maj månad. Då hade vi bara varit tillsammans i nio månader. Nu har vi en liten familj med en dotter på snart sju månader.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

8 december 2011

Nytt nummer av Pappa Magazine.

Idag kom det nya numret av Pappa Magazine. Jag river av plasten som tidningen är omslagen i och bläddrar sedan igenom de drygt hundratrettio sidorna för att se vad det här numret innehåller till skillnad från det förra, mycket är det samma men mycket är också nytt.

Jag stannar på sidan trettionio och börjar läsa, Sex och relationer. Vägen till ett liv i balans kan vara både svår och spännande. Eddie Sandström och Malena Ivarsson lyssnar, ger tips och inspiration.

Foto: Malin Stensson.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

1 december 2011

Första december.

Igår var det den sista november. Den dagen på året då man i alla fall i min familj (när jag bodde hemma hos mamma) hänger upp julstrumpan på dörren till sitt rum.

Jag gick och lade mig tidigare än vad jag brukade göra i vanliga fall, tror jag gick och lade mig redan när klockan var strax efter sju. Jag ville att det skulle bli den första december och att det skulle finnas något i julstrumpan när jag vaknade på morgonen.

Kommer så väl ihåg hur man vaknade av att det var något som skrapade lite mot dörren men att man låg kvar tills det blev knäpptyst igen. Då smög man försiktigt upp ur sängen, öppnade dörren och tog vad som låg i julstrumpan.

Det spelade ingen roll vad det låg i julstrumpan, man blev alltid lite glad. Jag kommer ihåg att det var någonting som återkom i julstrumpan år efter år och ibland till och med flera gånger innan julaftonsmorgonen. Men ändå blev man alltid lika glad.

Tänk om man fick vara barn igen - Litervis av julmust, Aladdin chokladaskar, Kalle Anka klockan kvart över tre och att det är jultomten som kommer med julklapparna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .