22 september 2011

Mat och sömn.

Idag har vi varit till barnavårdscentralen för att prata lite kring mat och sömn, någonting som vi trodde skulle vara väldigt lärorikt eftersom lilltösen får börja med smakportioner imorgon. Det blev väl dock inte alls som vi hade förväntat oss.

Att man kan börja med att ge bebisarna hemmagjord potatismos med bröstmjölk i är någonting som jag läste mig till för länge sedan, vad jag var osäker på var däremot hur mycket man kan variera. Om vi börjar med hemmagjord potatismos idag, kan vi då börja med hemmagjord morotspuré imorgon?

Fyra dagar tyckte barnmorskan att vi skulle ge henne samma smakportion innan vi började med någonting annat, så att imorgon blir det hemmagjord potatismos med bröstmjölk i och på onsdag nästa vecka får det blir hemmagjord morotspuré.

Vi pratade även om hur lilltösen sover och inte har vi väl direkt någon lyx vad gäller att få sova hela nätterna eller att få en någon sovmorgon. Klockan sju på kvällen så brukar hon somna för kvällen men sedan vaknar hon vid tolv och tre (och ibland även vid fem) för att hon är hungrig. Och när klockan sedan börjar närma sig sex så tycker hon att det är dags att kliva upp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar