12 juni 2012

Ett-årskontroll på Barnavårdscentralen.

Idag har vi varit på ett-årskontroll på Barnavårdscentralen med Lilltösen. Det var en massa frågor och tester och med massa menar jag massa. Barnläkaren började med att fråga om Lilltösen rör sig i rummen genom att hålla i möbler och det gör hon.

Har hon börjat benämna saker, till exempel mamma och pappa? Förstår hon ord som ni säger, till exempel om ni frågar henne någonting? Det gör hon ju också. Sa just att blomma är ett väldigt populärt ord just nu men att det är ganska konstigt eftersom blomma kan finnas på så många olika ställen och se ut på så många olika sätt.

Efter det tog barnmorskan fram en påse med klossar och skulle få Lilltösen att slå klossarna mot varandra. Lilltösen kollade dock bara på barnmorskan på klossarna och på barnmorskan igen. Lilltösen slog inga klossar mot varandra, men vi berättade då att hon brukar klappa händerna vilket barnläkaren blev nöjd med.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Sedan tog barnmorskan fram ett gem och ville att Lilltösen skulle ta den. Lilltösen kollade dock bara på barnmorskan på gemet och på barnmorskan igen. Lilltösen tog inte gemet, men när vi lade ett hårspänne framför Lilltösen plockade hon upp det med det samma vilket barnläkaren blev nöjd med.

Avslutningsvis var det sprutorna, två stycken långa hemska saker som barnläkaren (med hjälp av barnmorskan) skulle sticka i Lilltösens lår, båda sprutorna samtidigt. Lilltösen var däremot jätteduktig, hon skrek och blev jätteledsen när de stack men efter att hon hade fått dricka lite juice var hon på sitt vanliga glada jag igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar