7 juni 2011

Förlossningsberättelse Del 2.

Strax före klockan fyra så var vi framme på förlossningen och fick komma in till ett undersökningsrum med det samma för att göra Cardiotocografi (CTG). Men så hände det ingenting och vi blev ombedda att ta en promenad.

Vi var båda väldigt hungriga så vi bestämde oss för att gå ned till matsalen för att köpa oss var sin matbit, väl där mötte Älsklingens syster upp oss.

När vi kom upp till förlossningen igen så hade en av barnmorskorna ordnat ett rum åt oss på BB. Vi han däremot bara komma in på rummet och öppna våra resväskor så började älsklingen få värkar. Vi ringde på alarmklocka och det dröjde inte många minuter innan det kom en barnmorska för att titta till oss.

Hon tyckte att vi skulle gå över till förlossningen igen så att de fick göra en ny CTG. Vi han dess värre bara komma ut i korridoren så klamrade Älsklingen sig fast vid en vägg och vi blev tvungna att skrika efter rullstol.

Väl framme i förlossningsrummet så kom värkarna allt tätare och helt plötsligt visade CTG att det hade varit sex värkar de senaste tio minuterna. Barnmorskan började göra sig i ordning med plastförkläde och allt där till men hon var orolig över att det kanske gick för fort. Hon hinner inte med sig själv.

Allt gick väldigt fort och barnmorskan försökte lugna ned Älsklingen så att hon skulle kunna känna hur mycket Älsklingen hade öppnat sig. Hon var öppen hela åtta centimeter och om hon hade varit omföderska hade hon fått börja krysta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar