11 april 2012

Öppen vägning på Barnavårdscentralen.

Idag när Lilltösen och jag låg och vilade kom Älsklingen och väckte oss och berättade att vi var tvungna att göra oss klara om vi skulle hinna upp till Barnavårdscentralen medan det fortfarande var öppen vägning.

Väl där visade det sig dock att barnmorskan inte var där utan att man fick mäta och väga själv om man ville. Vi kände ju på oss att Lilltösen skulle ha gått ned i vikt och idag vägde hon 9495 gram, en viktminskning på 270 gram sedan mitten av mars.

Längden däremot mätte hon hela sjuttiosju centimeter vilket är tre centimeter längre än vad hon var i mitten av mars (det kändes nästan lite väl mycket men jag mätte om flera gånger och fick hela tiden samma).

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Jag letade även redan på vår barnmorska (som vi hade under graviditeten) för att rådfrågade henne lite grann kring det här med viktminskningen men hon sa även hon att det inte var någonting att oroa sig över att Lilltösen kräks och hon tyckte väl inte att 270 gram var någonting att oroa sig för heller.

På fredag ska vi däremot ringa upp till Barnavårdscentralen och ge dem Lilltösens vikt så de kan ta reda på hur viktnedgången har påverkat Lilltösens viktkurva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar