12 april 2012

Telefonsamtal med barnmottagningen.

Under de senaste tre veckorna har som sagt Lilltösen haft problem med kräkningar (mer om det finns att läsa här). Senaste tio dagarna har det dock blivit sämre och hon börjar nästan varje dag med att kräkas. Igår kräktes hon dock även på kvällen.

Idag har jag därför ringt till barnmottagningen för att höra hur vi ska göra.
I tisdags träffade vi en barnläkare på hälsocentralen här men han tyckte däremot att Lilltösen var så pass pigg och glad och tyckte väl att vi inte behövde oroa oss så länge som hon inte gick ner i vikt. Därför tyckte han att vi skulle ta kontakt med barnavårdscentralen för att väga henne för om viktkurvan inte skulle se bra ut ska barnavårdscentralen kontakta honom för att vi skulle kunna gå vidare.

Igår var vi därför upp på barnavårdscentralen eftersom det är öppen vägning där på onsdagar. Dess värre var barnmorskan inte där den här veckan. Vi vägde henne själv däremot och då visade det sig att hon har gått ned i vikt, svårt att säga när viktnedgången började dock men sedan vi var där i mitten av mars har hon gått ned 270 gram.

Varför jag ringer er är för att hon kräktes flera gånger igår och nu vet jag snart inte vad vi kan göra för det känns som vi provat allt. Vi har provat fyra olika ersättningar, vanlig välling som är från åtta månader, god natt välling och fullkornsvälling som är från sex månader och majsvälling som även den är från sex månader. Det blir däremot ingen skillnad.

Vad jag kanske ska tillägga är det i de flesta fall är på morgonen som hon kräks, eller rättare sagt hon kräks alltid på morgonen. Men samtidigt kan hon få lika välling på eftermiddagen och då kräks hon inte.

Sedan så brukar hon ju få välling på eftermiddagen också som mellanmål och då kan hon få behålla  och det konstiga är väl att om hon dricker lika ersättning på eftermiddagen är det inte alltid som hon brukar kräkas.
Efter en stund rekommenderade i alla fall sköterskan på barnmottagningen oss att prova någonting som heter Klyx (mer om Klyx finns att läsa här). Det skulle tydligen gå att köpa receptfritt på Apoteket. Hur vidare det hjälper mot Lilltösens kräkningar vet jag inte men jag tycker ändå att det kan vara värt att prova det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

1 kommentarer:

Linda Engman sa...

Hoppas det blir bättre! Vet att det är jobbigt med någon som kräks hela tiden och man inte vet vad man skall göra.

Skicka en kommentar